AcasăNewsPiaţa imobiliară, în criză! Zonele din Bucureşti unde preţurile apartamentelor vechi cu...

Piaţa imobiliară, în criză! Zonele din Bucureşti unde preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au îngheţat

blocuri

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au rămas nemodificate în zonele centrale din București și au scăzut în mai multe cartiere ale Capitalei, arată o analiză a Ziarului Financiar.

În zona Unirii şi la Victoriei, prețurile imobilelor cu trei camere au înghețat. Dar sunt raportate și scăderi în multe zone ale Capitalei.

Prețurile apartamentele scad de la o lună la alta

Specialiștii susțin că în luna octombrie media preţurilor s-a redus la sub 108.000 de euro. Ritmul anual de creştere a încetinit la cea mai mică valoare din 2022 în octombrie, la 5,2% faţă de perioada similară din 2021 şi a cincea lună consecutivă de scăderi.

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală au scăzut, în medie, la nivelul lunii octombrie cu 500 de euro sau 0,5% la 107.850 de euro, fiind a cincea lună consecutivă de scăderi, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanţă imobiliară SVN România.

De partea cealaltă, dacă vânzările sunt afectate de inflaţie şi creşterea dobânzilor, dezvoltările noi sunt influenţate de lipsa autorizaţiilor de construire şi blocarea proiectelor, fapt ce va pune presiune pe piaţa de vechi în următorii 2-3 ani.

Orașul din România în care o garsonieră se vinde cu doar 4000 de euro

Într-un oraș în România o garsonieră recent amenajată se vinde cu un preț derizoriu. Este vorba despre o garsonieră din orașul Petrila, județul Hunedoara, care este scoasă la vânzare cu prețul de doar 4.000 de euro.

”Vând garsonieră oraș Petrila jud Hunedoara bl 33 etaj 6, proprietate privată fără datorii, acte la zi, liftul nu funcționează, geamuri termopan, ușa metalică, gresie, faianță in baie, preț 4.000 euro”, este anunțul postat de proprietar pe olx.

De altfel, acesta nu este singurul oraș din România unde un imobil se vinde cu mult sub prețul pieței. Cazuri similare se mai întâlnesc în multe alte orașe mici precum Zimnicea sau Calafat.

author avatar
Andreea Vlad
1.796 afisari

9 COMENTARII

  1. Nu cred ca in Bucuresti preturile apartamentelor ar fi inghetat sau chiar ar fi scazut, pentru ca in Bucuresti exista dorinta de cumparare, iar inflatia la euro a fost de 10-15%. Insa in orasele moarte economic este normal sa nu existe interes de cumparare si astfel preturile sa scada.

    • Apartamentele construite pe timpul Carmaciului sunt neizolate si vechi.
      Au costa ceva cand au fost construite.
      Nimeni nu se intreaba de ce nu se scade uzura lor. Se vand de parca ar fi fost construite ieri. Daca un apartament a avut valoarea de nou la 100.000 lei in 1974 atunci dupa 48 de ani cum se face ca el valoreaza 60.000 euro adica 300.000 lei? Ce-i vin sa devina mai bun si mai valoros cu trecerea timpului?

      • Nimic, doar lacomia imobiliarilor care au umflat piata. Iar cum tot ce urca si coboara, la fel se vor duce in jos! Un ap vechi va fi in orasele mari 1000 euro mp in maxim un an! Zilele trecute un lacom din asta vindea in cluj 35 mp 2 camere cu 80.000 euro , iar de lacomie nici nu apelase la agentii, ci punea bilete prin blocuri! Daca a scazut pe alocuri cu 50% in 2011, la criza aia usoara, cum credeti ca va fi in curand cu CRIZA asta???

  2. Poate au scăzut prețul cu ocazia Black Friday că e la modă, dar nu cred că în București vor scădea prețurile imobiliarelor vreodată.

  3. ”Vând garsonieră oraș Petrila jud Hunedoara bl 33 etaj 6, proprietate privată fără datorii, acte la zi, liftul nu funcționează, geamuri termopan, ușa metalică, gresie, faianță in baie, preț 4.000 euro”,
    Am uitat sa spun ca apa nu curge, gaze nu sunt, incalzire va fi doar daca va construiti o soba de teracota, curent doar doua ore pe zi, gunoiul se arunca direct pe geam, seara dupa ora 10 nu se mai poate iesi din casa din cauza de minoritari cu bricege, si multe alte beneficii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger