AcasăNewsPhilip Gordon, cu ochii pe Romania

Philip Gordon, cu ochii pe Romania

Philip Gordon urmareste in continuare evolutiile de pe scena politica romaneasca

Desi apreciaza evolutiile favorabile din tara noastra, Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, sustine ca Romania trebuie sa faca in continuare dovada ca are puterea de a apara ”independenta institutiilor democratice”.

Philip Gordon urmareste in continuare evolutiile de pe scena politica romaneasca

Prezent la un forum privind Europa Centrala, Gordon a transmis autoritatilor de la Bucuresti ca Washingtonul urmareste cu atentie situatia din tara noastra. ”Ne-am exprimat ingrijorarile privind amenintarile la adresa institutiilor si la adresa independentei justitiei. Am fost ingrijorati in special de modul in care s-a derulat referendumul privind suspendarea presedintelui, intrucat guvernul a parut a schimba regulile in timpul procesului si au fost afirmatii credibile privind frauda la vot”, a declarat Philip Gordon, precizand ca SUA sunt multumite de faptul ca Executivul si-a respectat angajamentele privind deciziile Curtii Constitutionale.

”Speram ca Romania sa iasa din aceasta criza cu un angajament reinnoit de a apara puterea si independenta institutiilor democratice”, a conchis oficialul american.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger