AcasăNewsPhenianul isi cere scuze, iar Coreea de Sud opreste megafoanele!

Phenianul isi cere scuze, iar Coreea de Sud opreste megafoanele!

Cele doua Corei au ingropat securea razboiului, dupa doua saptamani de tensiune care erau sa precipite peninsula la marginea unui conflict armat.

Potrivit negociatorilor sud-coreeni, fiecare parte a acceptat un pas inapoi. Coreea de Nord a acceptat sa-si exprime ”regretele” pentru explozia unei mine antipersonal la frontiera cu sudul, care a mutilat doi soldati sud-coreeni, cum a pretins Seulul, a anuntat consilierul de securitate nationala Kim Kwan-jin.

De partea sa, Coreea de Sud s-a angajat sa opreasca megafoanele care difuzau la volum maxim mesaje de propaganda impotriva Phenianului.

Cele doua parti au convenit sa lucreze, luna viitoare, asupra organizarii unor reuniuni ale familiilor separate de razboiul dintre Corei (1950-1953), a mai precizat consilierul.

Recentele tensiuni intre nord si sud au fost cele mai alarmante din ultimii ani. Nordul si-a repozitionat unitatile de artilerie in timp ce sudul si-a intensificat exercitiile aeriene de simulare a bombardamentelor. De altfel, cele doua tari sunt, tehnic, inca in razboi, pentru ca razboiul intercoreean a luat sfarsit cu o simpla incetare a focului, niciun tratat de pace nefiind intocmit si parafat de Phenian si Seul.

author avatar
Tudor Borcea
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger