AcasăNewsPhenianul ameninta ca va lansa "un razboi sacru"

Phenianul ameninta ca va lansa „un razboi sacru”

(foto: a1.ro)

Coreea de Nord a amenintat sambata ca va lansa un „razboi sacru” odata cu apropierea datei manevrelor comune americano-sud-coreene prevazute in perioada 27 februarie-9 martie, pe care le-a calificat drept o „declaratie de razboi deghizata”.

(foto: a1.ro)

Comisia Apararii Nationale din Coreea de Nord a apreciat ca aceste manevre sunt marca „unei isterii razboinice de neiertat” si a anuntat ca armata si poporul sale le vor „contracara” cu „un razboi sacru, dupa propriul model”.

Manevrele Key Resolve, prevazute de luni, urmate de vaste exercitii pe mare, pe uscat si in spatiul aerian, numite Foal Eagle, de la 1 martie la 30 aprilie, „reprezinta o isterie razboinica lansata de banditi pentru a profana perioada noastra de doliu si o incalcare de neiertat a suveranitatii si demnitatii noastre”, se arata in comunicatul Comisiei de Aparare. Textul reprezinta ultima dintre avertizarile adresate Seulului dupa moartea fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, pe 17 decembrie, si instalarea la conducerea tarii a fiului sau cel mic, Kim Jong-un, in varsta de pana in 30 de ani.

La sfarsitul saptamanii, Coreea de Nord a amenintat deja Seulul cu represalii in cazul in care navele de razboi ar incalca frontiera sa maritima in cadrul manevrelor desfasurate luni. Frontiera maritima din largul coatei de vest a Peninsulei coreene a fost teatrul unor grave confruntari navale in 1999, 2002, 2009 si 2010.

Acest limbaj razboinic intervine, totodata, pe fundalul negocierilor din aceasta saptamana, la Beijing, asupra dezarmarii nucleare nord-coreene, primele de la moartea lui Kim Jong-il, intre Statele Unite si Coreea de Nord, care au permis progrese, potrivit unui diplomat american de rang inalt.

author avatar
eNational
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger