AcasăNewsPhenian ameninta ca va ataca SUA cu o arma ”nemaivazuta in lume”

Phenian ameninta ca va ataca SUA cu o arma ”nemaivazuta in lume”

Kim Jong-un trimite baloane cu heliu pe capul capitalistilor sudului

Autoritatile nord-coreene s-au declarat pregatite sa riposteze fata de manevrele militare comune americano-sud coreene, care incep astazi, amenintand cu o ”arma distructiva” pe care nicio tara nu o poseda.

Si anul acesta, Kim Jong-un va avea ac de cojocul imperialistilor americani

Aceste noi amenintari intervin pe fondul recentelor tensiuni intre cele doua Corei, urmare a unui atac cu mine antipersonal imputat de Seul Phenianului si anuntului unui nou exercitiu militar comun al Coreei de Sud cu Statele Unite, informeaza RIA Novosti. ”Statele Unite trebuie sa realizeze ca o inasprire a sanctiunilor si blocada impotriva Republicii Populare Democrate Coreene vor atrage dupa sine un raspuns si mai deciziv si mai distructiv”, a declarat un purtator de cuvant al Comitetului apararii nationale nord-coreean. Potrivit acestuia, Coreea de Nord este la ora actuala ”o forta imbatabila” care dispune de arme defensive si ofensive ”necunoscute in lume”. O prezentatoare a televiziunii nord-coreene a cerut Statelor Unite sa renunte ”imediat” la exercitiile militare cu tara vecina, in caz ca doresc ca teritoriul american ”sa fie in siguranta”. Saptamana trecuta, Coreea de Sud a ordonat reluarea razboiului de propaganda la frontiera cu Nordul ca represalii la explozia unor mine antipersonal, soldata cu mutilarea a doi soldati ai Seulului. Phenianul, care a dezmintit orice implicare in acest incident, a cerut Coreei de Sud incetarea oricarei forme de razboi propagandistic, amenintand cu declansarea unei actiuni militare sub forma de ”lovituri oarbe”. Frecvent, activisti sud-coreeni lanseaza materiale care denunta regimul lui Kim Jong-un folosind baloane meteo pentru a le trimite in Coreea de Nord. ”Marionetele SUA nu trebuie sa uite ca intreaga Coree de Sud ar putea deveni o mare de foc din cauza nesabuitelor operatiuni de distribuire a acestor manifeste. Rabdarea soldatilor nord-coreeni are o limita”, se arata intr-un comunicat al Phenianului.

O declaratie de razboi

Coreea de Nord a calificat, saptamna trecuta, drept o ”declaratie de razboi” exercitiile americano-sud coreene. La exercitiul anual ”Ulchi Freedom”, care incepe astazi si dureaza doua saptamani, participa zeci de mii de soldati si are ca tema simularea unei invazii a Coreei de Sud de catre fortele Nordului. Desi este de fiecare data prezentat de Seul si Washington ca ”pur defensiv”, Phenianul il condamna anual cu virulenta, considerandu-l ca o ”repetitie generala de invazie a teritoriului sau” si o ”provocare”. De partea sa, Comisia nord-coreeana pentru reunificarea pasnica a Coreilor a calificat operatiunea ”Ulchi Freedom” un ”exercitiu de razboi nuclear surpriza” impotriva Coreei de Nord. Coreea de Nord desfasoara un vast program de dezvoltare a rachetelor concomitent cu programul sau nuclear, insa observatorii sunt sceptici cu privire la stadiul real al acestor programe.

author avatar
Tudor Borcea
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger