AcasăNewsPetrom scumpeste gazele cu 8%. Vezi cu cat vor creste tarifele pentru...

Petrom scumpeste gazele cu 8%. Vezi cu cat vor creste tarifele pentru populatie!

Importul de gaze ar putea duce la cresterea preturilor pe piata interna

Petrom  a decis sa mareasca pretul gazelor din productia interna cu 8%, decizie care va duce la o crestere a tarifelor pentru populatie cu 3%.

Romanii platesc unul dintre cele mai mici preturi la gaze din Europa, deoarece avem avantajul unei productii interne, care acopera 80% din consumul tarii. Petrom, care extrage jumatate din gazul tarii, urmareste optimizarea profitului si incearca de mai multi ani sa creasca pretul gazelor pe care le produce.

Dar, o scumpire cu 8% a pretului gazelor de productie interna ar insemna si o majorare a facturii finale cu circa 3% pentru populatie.

Aceasta desi, in vara, Guvernul a decis, printr-o ordonanta de urgenta, ca pretul pentru populatie sa nu fie modificat pana la 1 aprilie 2012.

„Singura modalitate de a se evita cresterea pretului final ar fi ca E.ON si GDF sa nu accepte pretul, sa renunte la contractul cu Petrom si sa-si notifice clientii noncasnici ca nu le mai pot furniza gaze. Populatia trebuie alimentata cu prioritate, fiind un serviciu public. Atunci va fi un dezastru pentru toate firmele si pentru economia tarii”, au spus specialistii consultati de Adevarul.

Romgaz nu va mari pretul de livrare a gazelor din productia proprie pana la 31 martie 2012, intrucat societatea are incheiate contracte ferme. O noua negociere a pretului va avea loc dupa expirarea contractelor”, au precizat, la randul lor, oficialii Romgaz, companie care extrage cealalta jumătate din gazele tarii.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger