AcasăNewsPetrom scumpeste carburantii dupa bunul plac

Petrom scumpeste carburantii dupa bunul plac

Grupul Petrom a anuntat recent  ca si-a dublat profitul net fata de anul trecut. Compania sustine ca acesta este rezultatul pretului favorabil la titei.

Directoare Petrom, Mariana Gheorghe, motiveaza scumpirea carburantilor prin cererea mare

In plina criza, Grupul Petrom prospera. Si o face atat de bine, incat pe primele noua luni ale acestui an a inregistrat un profit net de aproximativ trei miliarde de lei (circa 700 milioane de euro), adica dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand Petrom consemna tot un profit record  fata de perioada similara din 2009.  Compania sustine ca rezultatele se datoreaza pretului favorabil al titeiului, fara a pomeni nimic despre repetatele scumpiri ale carburantilor din acest an.

Titei de sapte ori mai ieftin

Mariana Gheorghe

Pretul titeiului Brent este cotat in prezent la aproape 112 USD/baril, dar e Petrom exploateaza petrolul autohton la un pret de sapte ori mai ieftin. Acest  lucru a atras atentia inclusiv presedintelui Traian Basescu. ”Mie nu mi-a placut doamna directoare Mariana Gheorghe (de la Petrom – n.r.) , iesita in plina campanie agricola sa spuna «Am marit pretul la motorina, desi a scazut pretul la titei pe plan mondial», cu explicatia «Pentru ca este cerere». Iar explicatia corecta era alta: nu, pentru ca aveti monopol, doamna Mariana Gheorghe, da? (…) Are monopol pe resursele de titei ale tarii si scoate cu 16 dolari (barilul – n.r.)”, a spus Traian Basescu.

author avatar
Arpad Dobre
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger