AcasăNewsPetrom scumpeste benzina, soferii boicoteaza benzinariile

Petrom scumpeste benzina, soferii boicoteaza benzinariile

Proaspat amendata  de Concurenta, OMV Petrom a anuntat – impropriu spus, de fapt a afisat – noi scumpiri in statiile sale. Soferii din Romania vor sa boicoteze  benzinariile Petrom.

Benzinariile Petrom vor fi ocolite de mii de romani in semn de protest

Romanii asista neputinciosi la majorarile pe banda rulanta ale carburantilor. Pe 1 ianuarie, benzina s-a scumpit cu 2 bani/litru, din cauza majorarii accizelor. Apoi, pe 6 ianuarie, Petrom a majorat pretul cu inca 8 bani pe litru, iar ieri, cu alti 9 bani pe litru. Ultima scumpire vine dupa ce  OMV Petrom a fost amendata cu 504 milioane de lei de catre Consiliul Concurentei, fiind acuzata de actiuni de tip cartel. La aflarea vestii ca aceasta companie a scumpit benzina imediat dupa amenda, opinia publica a acuzat prin numeroase comentarii pe web ca firma vrea sa-si scoata parleala pe banii conducatorilor auto.

Drept urmare, mii de mailuri au fost expediate doar ieri catre tot atatea adrese, in care populatia este chemata sa protesteze pasnic, prin  boicotarea benzinariilor Petrom, pentru ca aceasta fie sa scada pretul, fie sa-si inchida portile. OMV Petrom neaga ca ar fi majorat preturile din cauza amenzii. ”Petrom este consecventa in aplicarea unei politici de preturi care se bazeaza pe cotatiile internationale ale benzinei si motorinei”, informeaza compania, ”scuzandu-se” ca nu a mai scumpit benzina din noiembrie 2011.

author avatar
Arpad Dobre
1.001 afisari

4 COMENTARII

  1. Ar fi bine ca de data asta „bisnitarii” acestiasa ramana cu impresia ca nu se pot juca cu noi.
    Directorul OMV a spus ca nu suntem in stare nici sa protestam. Sa-l facem sa-si inghita limba.

  2. Ce scuza buna :)) ‘ca nu a mai scumpit benzina tooocmai din noiembrie 2011’ oau, de atunci pana acum romanii au avut parte de multe majorari salariale si ei nu au profitat deloc. Super replica.

  3. Dar ce sens are boicotul? Serios.
    Intai si-ntai nu avem cum sa ii fortam sa ieftineasca, din moment ce Petrom depinde de cursul valutar si de cotatiile intenationale. Sa fim seriosi, nu stabilesc ei preturile, orice s-ar zice.
    Si in al doilea rand, ei dau socoteala statului, iar cand faci asta, cu siguranta ai niste lucruri care ti se cer si pe care trebuie sa le respecti. Deci nu poti sa boicotezi o companie pt ca face ce i se cere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger