AcasăNewsPetrom, Rompetrol, Lukoil si MOL, amendate cu voie de la UE

Petrom, Rompetrol, Lukoil si MOL, amendate cu voie de la UE

Bogdan Chiritoiu sustine ca are dovada incalcarii legii

Comisia Europeana s-a declarat de acord cu rezultatele investigatiei Consiliul Concurentei pe piata carburantilor si recomanda sanctionarea Petrom, Rompetrol, Lukoil si MOL.

Bogdan Chiritoiu sustine ca are dovada incalcarii legii

Consiliul Concurentei a transmis raportul Comisiei Europene companiilor investigate, care-si pot prezenta punctul de vedere in 30 de zile.  „Decizia poate fi atacata de catre companii in instanta. Echipa noastra considera ca are dovezi ca aceste companii au incalcat legea”, a precizat ieri  presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Institutia a finalizat investigatia  pentru posibile intelegeri de tip cartel intre companiile mentionate, privind pretul de vanzare a benzinei fara plumb.  Amenzile se pot ridica la 10% din  cifra de afaceri, adica circa 440 milioane de euro doar in cazul Petrom.

author avatar
Arpad Dobre
281 afisari

1 COMENTARIU

  1. metoda de luat banii de la populatie : lasi companiile sa mareasca pretul la carburanti iar dupa o perioada te faci ca te doare sufletul si le amendezi; castiga companiile si statul; pierde populatia. smecherie de doi lei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger