AcasăNewsPetrom a scumpit din nou benzina si motorina!

Petrom a scumpit din nou benzina si motorina!

La o zi dupa ce a anuntat un profit de aproape 900 milioane de euro in 2011, Petrom a venit cu un nou gest de forta: a scumpit benzina si motorina, asa, ca sa fie sigura ca va obtine si in acest an un ”cheag” de vreun miliard de euro.

Atitudinea Petrom, de a anunta  –  dupa trei ani de criza,  in care a scumpit carburantii cu peste 80% – ca a obtinut un profit de aproape 900 de milioane de euro anul trecut, a uimit  si chiar a indignat opinia publica. Si cand toata lumea credea ca mai rau de atat – pentru populatie, evident – nu se poate, benzinarul-sef care-i tine captivi in plasa preturilor umflate pe soferii din Romania a comis-o din nou.

Sefa Petrom, Mariana Gheorghe a promis ca va majora benzina si s-a tinut de cuvant

Astfel, la unele statii din Bucuresti, benzina s-a scumpit ieri cu 12 bani pe litru, de la 6,04 lei  la 6,16 lei pe litru, iar motorina Euro Diesel cu 9 bani pe litru, de la 5,88 de lei la 5,97 de lei pe litru. E drept, Petrom a precizat inca din ziua anuntului marelui profit ca „va continua politica de crestere moderata a preturilor”, pe fondul scumpirii titeiului la nivel mondial, din cauza situatiei din Iran.

Cand sefa Petrom , Mariana Gheorghe, a vorbit luni de scumpire, nimeni nu se astepta la majorari imediate, dar e bine de stiut: cand benzinarul-sef anunta cresterea preturilor, e deja prea tarziu sa se mai faca ceva. Poate doar Consiliul Concurentei, singura institutie din Europa care a prins OMV cu mata in sac intr-un caz de intelegere tip cartel cu alte companii petroliere, sa mai poata interveni. In rest, toti ceilalti producatori de carburanti se vor alinia preturilor ”dictate” parca de Petrom, iar romanii, captivi in acest sistem, vor umple tot mai mult conturile acestor firme.[poll id=”205″]

author avatar
Arpad Dobre
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger