AcasăNewsPetrolul scade, benzinarii tin la pret

Petrolul scade, benzinarii tin la pret

Desi cotatia petrolului s-a dus in cap, pretul benzinei continua sa ne arda la buzunare.

Scaderea pretului petrolului ar trebui sa genereze si o ieftinire a carburantilor

Pretul petrolului s-a redus semnificativ in ultimele zile.  In acest context, toata lumea este cu ochii pe benzinari, care nu dau insa semne ca vor ieftini prea curand carburantii.

Carburantii ar trebui redusi cu 20%

Desi asistam la o reducere de circa 20 de dolari a cotatiei petrolului, de la aproape 100 de dolari la finele lunii anterioare, pana la 81,7 dolari cat este in prezent, de micsorarea pretului la benzina nu sufla nimeni nicio vorba. Mai mult, cand petrolul costa 112 dolari, benzina se vindea cu 5,21 lei. Acum, benzina a sarit bine de 5,4 lei, desi potrivit calculelor realizate de specialisti pretul ar trebui sa se micsoreze cu 20%.  Ca si in alte ocazii, companiile petroliere vor folosi drept pretext decalajul dintre ciclul de productie, momentul achizitionarii petrolului, rafinarea acestuia si vanzarea produsului finit.

Presedintele are regretele lui

In timp ce soferii romani sunt in pragul apoplexiei ori de cate ori trebuie sa-si alimenteze autoturismele, presedintele Traian Basescu are si el supararile lui. In cadrul intalnirii pe care a avut-o cu presedintele Consiliului de Supraveghere Petrom, Gerhard Roiss, seful statului a sustinut  ca regreta ca statul nu a vandut pachetul sau de actiuni din companie cu 0,33 lei pe actiune, avand in vedere ca acestea s-au depreciat  la 0,31 lei. “Incepe sa ne para rau ca nu am vandut cu 33 (0,33 lei / actiune – n.r). Asteptam vremuri mai bune”, a declarat Traian Basescu.

 

author avatar
eNational
221 afisari

2 COMENTARII

  1. Niste javre.Trebuie sa facem ca englezii,sa iesim cu totii pe strada si sa dam foc la 5-6 benzinarii,sa vedeti ce-si revin.Acum isi bat joc de noi pentru ca suntem toti niste oi proaste numai bune de muls!

  2. Da, trebuie sa iesim in strada ca alfel nu se poate. Daca se vad cu cutitul la gat o sa scada si pretul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger