AcasăNewsPetrolul din spatele „razboiului impotriva virusului Ebola”

Petrolul din spatele „razboiului impotriva virusului Ebola”

Faptul ca SUA trimte 3.000 de soldati in tarile africane ce se confrunta cu epidemia de Ebola are un motiv (mai) plauzibil. Aceste tari exporta petrol in China. Si nu pe dolari.

„Trupele Ebola” se vor ocupa mai mult de stoparea exportului de petrol decat de virus

La 16 septembrie, Obama a declarat razboi virusului Ebola, dupa toate canoanele militare, ceea ce a fost cam derutant la inceput.

Cea mai mare desfasurare de trupe

„Cizme pe teren”, in vestul Africii, unde Ebola face ravagii? Si nici macar „cizme” cu experienta in zone de carantina? Se parea ca Ebola necesita mai multi soldati americani decat tarile din estul Europei, amenintate de Putin. Ce aveau sa faca soldatii americani in tarile cuprinse, la propriu, de febra? Hemoragica! In fata Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), Obama a declarat Ebola din tarile vest-africane „o amenintare la securitatea globala, ce necesita un raspuns pe masura”. Cam ca frontul terorist ISIS! Doar ca te-ai fi gandit ca Ebola nu se combate in acelasi fel ca ISIS. Ei bine, da! In calitate de comandant suprem, Obama a ordonat trimiterea a 3.000 de soldati in Africa de Vest, „cea mai mare desfasurare de trupe din istoria CDC”! Adevarat. SUA nu au nicaieri in lume atatea trupe in scop medical. Ca de-aia au si cautat analistii militari motive mai plauzibile.
Alarma Ebola”, adica export de  petrol in China
„Ironia sortii”, tarile ce se confrunta acum cu Ebola au o „buba” mai veche, din punct de vedere strategic. Anume, acestea detin „huge volumes” de petrol si gaze naturale neexploatate. „Zona Ebola” de pe coasta Liberiei coincide cu zonele bogate in resurse de petrol si gaze. Golful Guineea, de asemenea „zona Ebola”, e si zona de conflict de interese intre SUA si China, in domeniul energetic. AFRICOM este corpul militar american creat de George W.Bush tocmai pentru a contracara interesele Chinei in zona. Un studiu al Departamentului american al Energiei arata ca productia de petrol african va creste cu 91 de procente intre 2002 si 2025. Unde? Exact in zonele de „alarma Ebola”. Angola, Sudan, Guineea deja au contracte de export de petrol cu companii chineze. Si cum acest razboi trebuia sa poarte un nume, i s-a spus „Ebola”. Mai nou, capitanul Al Shimkus, profesor de Afaceri de Securitate Nationala la Naval War College din Statele Unite, a iesit la rampa si a avertizat ca ISIS ar putea folosi Ebola ca arma biologica, folosind oameni infectati care sa disemineze virusul prin intermediul sistemului international de transport aerian. Si iata cele doua amenintari contopite, intru binele strategiilor din domeniul energetic. La fix!

 

author avatar
Adina Mutar
824 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger