AcasăNewsDe la bătrânele care vând pătrunjel, polițiștii au trecut la amendat preoți!...

De la bătrânele care vând pătrunjel, polițiștii au trecut la amendat preoți! S-a întâmplat la Bârlad, unde oamenii legii au năvălit peste o slujbă de sfințire a unui local!

preotiPetrecere cu preoți la restaurant, spartă de polițiști. S-au împărțit amenzi în stânga și-n dreapta

Mai mulți preoți au fost amendați după ce au participat la un eveniment privat într-un restaurant din municipiul Bârlad, județul Vaslui. Se pare că aceștia oficiau o slujbă de sfințire a locației, pe 8 martie.

Conform presei locale, „lumea care se plimba pe stradă, i-a văzut intrând și s-a revoltat!”, pentru că în Vaslui sunt interzise activitățile în interiorul restaurantelor. Ei au interpretat prezența preoților acolo ca pe o „petrecere”.

foto vremeanouaro

Protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lăiu, susține că doar a oficiat o sfințire împreună cu alți șase preoți. La slujbă trebuia să fie prezent și PS Ignatie, Episcopul Hușilor, dar nu a mai rămas. În restaurant se aflau și alte persoane.

„Nu a stat nici 5 minute, a plecat că avea treabă la Huși la Episcopie, iar acolo la slujba de sfințire am rămas eu cu vreo șase preoți din parohiile din Bârlad. Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nou. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane.

Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva .. că ar fi petrecere. Au fost au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?”, a spus protopopul Vasile Lăiu pentru Vremea Nouă.

Polițiștii au aplicat 10 amenzi

Acest lucru nu a contat pentru polițiști, care i-au amendat oricum pe preoți. În total, s-au dat 10 amenzi, potrivit vremeanoua.ro.

„În cursul zilei de astăzi, 8 martie a.c., începând cu ora 20:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea unui număr de 9 persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat față de administratorul localului dar și față de participanții identificați un număr de 10 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 6.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

author avatar
Andreea Vlad
376 afisari

5 COMENTARII

  1. Iară cu ” oamenii legii ”, fă, proastelor? Chiar atât de imbecile sunteți? Aveți o obsesie cu ” oamenii legii ” (care lege?), ” autoritățile ”, ” întâiul (al enșpelea) om în stat ” și alte clișee de trepanați?

  2. Am trait sa-o vad si pe asta . In epoca de aur daca MILITIA facea acest lucru urlau toate posturile de radio,tv ,se incalca dreptul la religie’

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger