AcasăNewsPetre Roman trage semnalul de alarmă. Autonomia Cataloniei un pericol pentru Europa?

Petre Roman trage semnalul de alarmă. Autonomia Cataloniei un pericol pentru Europa?

Fostul premier Petre Roman a afirmat, sâmbătă, că trebuie tras un semnal de alarmă la nivelul întregii Europe în legătură cu independența Cataloniei în Spania.

Petre Roman susține că această problemă ar putea avea repercusiuni majore în toate statele din Europa, inclusiv România, făcând referire la Transilvania.

„Problema serioasă a Spaniei este independentismul catalan. Acolo este nodul problemei. Dacă s-ar produce această separare a Cataloniei de Spania avem o problemă foarte mare. Toate țările, inclusiv noi.

În Spania există o proporție importantă de spanioli care să plece odată (n.r. – Catalonia) că ne-am săturat. Dar fără să își dea seama cât de grav poate fi acest lucru. De ce s-a întâmplat acest lucru în Spania? Ceea ce o să vă spun cred că ar trebui să ne călăuzească pe noi pe România.

În Spania, în cadrul principiilor autonomice s-a făcut o uriașă greșeală. Enormă, capitală! Anume au acceptat ca sistemul de învățământ să fie autonom. De peste 20 de ani, în Catalonia, la școală, în manuale, se spune că Catalonia e o țară ocupată. După un număr de ani, oamenii asta cred. A fost o imbecilitate totală!

Revenind la noi, prioritatea 0 pentru existența statului român e școala”, a conchis Petre Roman.

Marko Bela rupe pisica

Referitor la situația din Transilvania, care reprezintă mărul discordiei între Ungaria și România, Marko Bela, fostul lider al UDMR a spus într-un interviu acordat la una dintre cele mai populare publicații din Ungaria, că aceasta nu va reveni niciodată Ungariei.

„Transilvania nu poate să revină Ungariei, deoarece românii sunt în majoritate de mult, iar astăzi aici locuiesc douăzeci şi ceva la sută maghiari şi şaptezeci şi ceva la sută români. Situaţia este complicată şi de faptul că cei douăzeci şi ceva la sută nu au o distribuţie omogenă, deoarece în estul Transilvaniei, în partea mai îndepărtată de graniţa ungară, în cele două judeţe din Secuime se concentrează populaţia maghiară, acolo suntem prezenţi în procent de şaptezeci – optzeci la sută, în altă parte suntem minoritari sau chiar o diasporă. Toate acestea, în sine, fac inutilă această amărăciune continuă despre apartenenţa Transilvaniei”, a declarat Marko Bela, potrivit dcnews.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
168 afisari

4 COMENTARII

  1. Petre Roman Neulander sau Omul Fără Gît. Distrugătorul României. Oricum, unul dintre ei. Mare. ” Ești cel mai bun, Petre! ” (Băsescovici)

  2. S-a trezit „industria romaneasca – i un morman de fiare vachi” . Buna dimineata nene> Spaniolii au transat „subiectul” cam de doi ani. Adica unii la puscarie altii o sa mai vada Catalonia doar in poze. Scurt , fara sincope….dar, parlamentarii spanioli nu aveau nevoie de voturile celor din Catalonia mai la o motiune, mai la o majoritate, mai sa le aratam romanilor pisica… A nous messieur Roman, ca (sa) n’est pas possible…pardon. Apropo domnule Roman cum se spune in limba lui Victor Hugo , limba in care ati studiat, ca doar nu era sa ramaneti aici cu p…….mea, „industria romaneasca …etc.

  3. @ O reapariție la „concurență” cu COVID-ul, ? O fi vreo mutație a virusului gripei spaniole, că se înmulțiră și spaniolii prin fotbal, sau a virușilor duși în teritoriile amerindienilor de coloniștii spanioli ,despre care povestea Roman în vremuri când nu era doar candidat de consilier local, la primăria „Cufurești”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger