AcasăNewsPetre Daea le dă peste nas celor care spun că prețul cărnii...

Petre Daea le dă peste nas celor care spun că prețul cărnii de porc în România este mare

Petre Daea le dă peste nas celor care spun că prețul cărnii de porc în România este mare

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi îndeamnă pe români să cumpere carne de porc din piețe sau de la producătorii locali pentru că prețurile sunt cât se poate de accesibile.

Deși producătorii anunță că prețul unui kilogram ar putea ajunge la 60 de lei de Sărbători.

Ministrul Agriculturii spune că prețul cărnii este mai mic decât media europeană

Cu toate acestea, ministrul Agriculturii e convins că prețul cotletului de porc este în medie 18 lei, iar al jambonului este 19 lei, în galantarele pe care le-a vizitat în ultima vreme, în țară.

„Mergeți în piețe și luați produsele de la producătorii noștri (…) Am văzut, am fost prin țară, că jambonul e 19 lei, cotletul, 18 lei, în galantare. Oamenii pot merge să cumpere de la o exploatație anume cu regula de a anunța medicul veterinar, să respecte regulile sanitare. Se vede carnea crescută în bătătură… Îi sfătuiesc pe toți care fac această operațiune să facă analizele de trichină”, a spus ministrul Agriculturii.

Cu toate acestea o lună mai târziu de la această declarație, prețul carcasei de porc la 100 de kg a ajuns, la poarta fermei, la o medie de 231,7 euro, cu 56,6% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, cu 6,6% peste nivelul de acum o lună și cu 3,2% peste săptămâna anterioară.

„Eu aș zice că la această dată, România are cele mai reduse prețuri de pe piață, din constatările pe care le-am făcut și analiza prețurilor pe care eu o fac de fiecare dată la Ministerul Agriculturii, comparativ cu prețurile din Uniunea Europeană”, a spus ministrul Daea.

author avatar
Andreea Vlad