AcasăNewsPetre Daea le dă peste nas celor care spun că prețul cărnii...

Petre Daea le dă peste nas celor care spun că prețul cărnii de porc în România este mare

Petre Daea le dă peste nas celor care spun că prețul cărnii de porc în România este mare

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi îndeamnă pe români să cumpere carne de porc din piețe sau de la producătorii locali pentru că prețurile sunt cât se poate de accesibile.

Deși producătorii anunță că prețul unui kilogram ar putea ajunge la 60 de lei de Sărbători.

Ministrul Agriculturii spune că prețul cărnii este mai mic decât media europeană

Cu toate acestea, ministrul Agriculturii e convins că prețul cotletului de porc este în medie 18 lei, iar al jambonului este 19 lei, în galantarele pe care le-a vizitat în ultima vreme, în țară.

„Mergeți în piețe și luați produsele de la producătorii noștri (…) Am văzut, am fost prin țară, că jambonul e 19 lei, cotletul, 18 lei, în galantare. Oamenii pot merge să cumpere de la o exploatație anume cu regula de a anunța medicul veterinar, să respecte regulile sanitare. Se vede carnea crescută în bătătură… Îi sfătuiesc pe toți care fac această operațiune să facă analizele de trichină”, a spus ministrul Agriculturii.

Cu toate acestea o lună mai târziu de la această declarație, prețul carcasei de porc la 100 de kg a ajuns, la poarta fermei, la o medie de 231,7 euro, cu 56,6% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, cu 6,6% peste nivelul de acum o lună și cu 3,2% peste săptămâna anterioară.

„Eu aș zice că la această dată, România are cele mai reduse prețuri de pe piață, din constatările pe care le-am făcut și analiza prețurilor pe care eu o fac de fiecare dată la Ministerul Agriculturii, comparativ cu prețurile din Uniunea Europeană”, a spus ministrul Daea.

author avatar
Andreea Vlad
670 afisari

8 COMENTARII

    • „Eu aș zice că la această dată, România are cele mai reduse prețuri de pe piață, din constatările pe care le-am făcut și analiza prețurilor pe care eu o fac de fiecare dată la Ministerul Agriculturii, comparativ cu prețurile din Uniunea Europeană”
      Asa e Daia. Romanii au si cle mai mici salarii din UE.

  1. E cel mai bun in economia agrară socialistă, acum mai vede și el preturile, că prietenii știu de ce.
    Are baliverne in el,pleacă mereu și așa ajunge la 5000 E pe pămînt cu diurna încasată.
    Daca intra auditul in Ministerul ala da bani înapoi și cine semnează poate răspunde pentru fals și uz de fals, iei merg pe girul revoluționarului expert in covrigi dar uită că răspunderea e personală, tocmai că mai transpiră rău și cel de la audit care vrea să facă sărbătorile acasă.

  2. Porcul local, care e ceva mai „natural” si are un iz de excremente, NU este sub 25 LEI /Kg spata sau 20 -22/kg „Carne de lucru” in orice piata din Vaslui/Iasi/Barlad ! Ceafa si Cotletul se duc spre 30 LEI ! Vad in galantare preponderent porc toxic si cipat din Germania care e cu putin mai ieftin decat cel rromarlan.

  3. Mi-e greata de mosul asta stupid! Daca la 3 euro/kg romanul obișnuit poate cumpăra 160kg carne de porc la salariul mediu actual afară din salariul mediu cumpăra 700kg. Unde e mai ieftina bai inginerul lui peste viața, la noi sau la ei?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger