AcasăNewsPetre Daea împinge cormoranii în bătaia puștii

Petre Daea împinge cormoranii în bătaia puștii

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, pentru televiziuni, că România a cerut o derogare la Comisia Europeană pentru reducerea numărului de cormorani, care se ridică în prezent la peste 100.000.

Petre Daea Sursa foto Twitter

„Am cerut derogare pentru că România a fost singura ţară (care nu a cerut n.r.), 22 de ţări au cerut derogare cel puţin o dată, altele de două sau de trei ori, să reducă (efectivele de cormorani n.r.). Suntem în aşteptarea acestui răspuns. Avem în prezent peste 100.000 de exemplare, dar reglăm lucrurile. Văd tot felul de evaluări şi un profesor care conduce un ONG spune că 9.542 de cormorani sunt (în România n.r.). De ce nu 9.542,5? Poate a murit unul ieri…”, a precizat ironic Daea.

Întrebat care este numărul potrivit de păsări ce ar trebui să existe în România, şeful MADR a subliniat că nu ar trebui să depăşească mai mult de câteva mii.

Daea i-a invitat pe cei care l-au criticat că a vorbit despre cormorani, şi care acum sunt europarlamentari, să citească o rezoluţie din 2008 a Parlamentului European în care se atrăgea atenţia Comisiei Europene să intervină cu măsuri „pentru a opri dezastrul pe care îl fac aceste păsări ihtiofage în Europa”.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
173 afisari

2 COMENTARII

  1. Cormoranii au rostul lor in lantul trofic.Chiar daca mananca 2kg de peste la o masa curata baltile si diminuarea pestelui oxigeneaza apa. Nu ati vazut cand mancam peste de crescatorie zici ca mananci carnede pui? Toma daia. Lipsa vigilentei hrana si starea vegetativa si preainmultirea pestelui ai schimba structura…

  2. Toti au ramas marcati cu filmul cu puiul de cormoran care mananca 12 carasi in mai putin de 1 min. Pai pentru pestii aia cauta o zi pe balta… A ca da iama in crescatorii pui plasa…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger