AcasăNewsPetrache isi cauta imunitate

Petrache isi cauta imunitate

Sa auzi si sa nu crezi! ”Baronul” liberal de Ilfov, Marian Petrache, a decis sa faca pasul inapoi sau lateral despre care se tot vorbeste in PNL: renunta de bunavoie la presedintia Consiliului Judetean!

Marian Petrache

Senzationalul stirii se risipeste insa imediat ce afli ca Petrache da de fapt sefia CJ pentru un fotoliu de senator – functie care vine la pachet cu imunitatea parlamentara. Si mai exact, surse liberale dau ca sigura deschiderea listei alcatuita de PNL Ilfov pentru Senat de catre Marian Petrache, ceea ce inseamna ca acesta are deja asigurat un loc in viitorul legislativ. Pana aici, nimic extraordinar, s-au mai vazut cazuri de ”baroni” care si-au cautat adapost in Parlament. Problema lui Petrache este ca nu se multumeste cu imunitatea, ci vrea sa conduca mai departe Ilfovul prin intermediul urmasului sau la tronul CJ. Concret, se spune ca Petrache vrea sa-l faca presedinte al Consiliului Judetean pe numitul Hubert Petru Stefan Thuma – fost candidat la un loc de consilier PNL, la alegerile din aceasta primavara, in judetul pastorit de Petrache si deputat in prezent. Un deputat de care nu prea a auzit lumea, dar a auzit in schimb Justitia, care l-a si condamnat in 2014 pe Thuma, via ICCJ, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie. Pentru folosirea influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si mai exact.

Amenintari si santaje pe banda rulanta

Hubert Thuma

Deloc impresionat de istoria penala a lui Thuma (ar fi si greu …), Petrache incearca sa-l impuna la sefia CJ Ilfov, demers care echivaleaza cu luarea doctoratului (pe bune!) in materie de sforarie politica. Asta pentru ca Thuma (care ocupa abia locul 25 pe lista PNL la locale, iar liberalii s-au ales cu doar 16 consilieri) trebuie facut mai intai consilier. Reusita care va pune la grea incercare recunoscutele abilitati de sforar ale lui Petrache, din moment ce evenimentul poate avea loc doar daca ceilalti noua liberali aflati inaintea lui Thuma pe lista electorala accepta sa renunte (in scris) la preluarea mandatului de consilier. Situatia ar face pe oricine sa renunte la idee, dar nu si pe Marian Petrache cel plin de ambat si obisnuit sa considere Ilfovul drept feuda sa personala. Una pe care doar el are dreptul sa o jumuleasca si in care afacerile trebuie sa-i prospere chiar si atunci cand nevoia il obliga sa se refugieze in Senat. Obisnuit sa-si faca toate poftele, Petrache ar fi purces deja, dupa cum reclama lumea, la ”prelucrarea” liberalilor pusi pe lista inaintea lui Thuma. Prelucrare din care nu lipseste nici amenintarea cu excluderea din partid (metoda legala si sigura de eliminare a consilierilor recalcitranti din peisaj), zic gurile rele. Iar daca Petrache va survola toate greutatile si va reusi sa-si incoroneze protejatul la carma Ilfovului, isprava ar putea intra in analele PNL-ului, partid care se va alege astfel cu un ”baron” local transformat peste noapte intr-un parlamentar nou-nout (Petrache si-a facut toate cotcariile pana acum doar la nivel judetean) si cu un sef de CJ necunoscut si fara blazon nobiliar. Asta da reforma a clasei politice!

author avatar
Simona Badulescu
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger