AcasăNewsPetiție pentru oprirea descentralizării în Educație! “Palatele, cluburile sportive școlare trebuie să...

Petiție pentru oprirea descentralizării în Educație! “Palatele, cluburile sportive școlare trebuie să aparțină Ministerului Educației”

Petiție pentru oprirea descentralizării în Educație! “Palatele, cluburile sportive școlare trebuie să aparțină Ministerului Educației”

La data de 12 iulie 2022, Ministerul Educației a propus un proiect pentru Legile Educației.

Prin acest proiect de lege se urmărește ca, prin descentralizare, să dispară educația nonformală odată cu trecerea Palatelor, Cluburilor Copiilor și Cluburilor Sportiv Școlare sub administrarea Consiliilor locale din Unitățile Administrativ Teritoriale, acestea neavând puterea financiară necesară finanțării unei astfel de activități. Mai mult se urmărește scoaterea din sistemul educațional a personalului didactic din aceste instituții și transformarea acestora într-un fel de funcționari publici, asta deși aceste persoane au participat la concursuri de titularizare, grade didactice și cursuri de perfecționare. Mai multe cadre didactice implicate au lansat, pe site-ul petitieonline.com, o petiție prin care solicită, printre altele, păstrarea Palatelor, Cluburilor Copiilor și Cluburilor Sportiv Școlare ca parte din rețeaua școlară ce se află în subordinea Ministerului Educației. Practic, mesajul de bază este STOP DESCENTRALIZĂRII ÎN EDUCAȚIE!

Petiția poate fi semnată aici:

https://www.petitieonline.com/stop_descentralizrii_in_educaie_palatele_cluburile_copiilor_i_cluburile_sportiv_colare_trebuie_s_aparin_ministerului_educaiei_susine_i_tu , iar la ea există deja peste 22.000 de semnături!

author avatar
National
375 afisari

3 COMENTARII

  1. Trbebuie sa mai fure si sa distruga si domeniul asta pe modelele celorlalte domenii.primii abonati udmristii care ia sa vezi cati mostenitori de grofi si altiu inventati vor iesi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger