AcasăNewsPetitie adresata administratiei Obama: Alaska, inapoi la Rusia!

Petitie adresata administratiei Obama: Alaska, inapoi la Rusia!

„Alaska, inapoi la Rusia”, acesta este titlul unei petitii de pe site-ul Casei Albe, adresate administratiei Obama. Petitia a adunat pana in prezent peste 35.000 de semnaturi din cele o suta de mii, cat este nevoie pentru a primi un raspuns.

Petitia a fost creata pe data de 21 martie 2014 si pana pe data de 20 aprilie, anul acesta, mai trebuie sa stranga inca aproape 65.000 de semnaturi, se arata pe site-ul Casei Albe. Alaska, multa vreme un mar al discordiei intre Rusia si Statele Unite, a fost cumparata de americani de la guvernul tarist pe 30 martie 1867. Unul dintre negociatorii americanilor a fost generalul american de origine romana Gheorghe Pomut, care fusese numit consul al Statelor Unite in Rusia, la Sankt Petersburg. In aceasta calitate a purtat tratative cu oficialitatile tariste in scopul cumpararii Alaskai.

Dupa 147 de ani de la vanzarea catre Statele Unite, si imediat dupa anexarea Crimeii la Federatia Rusa, un grup de locuitori din Alaska sustine alipirea acesteia inapoi la Rusia.

Foto: paginadepolitica.ro

author avatar
Alina Costache
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger