AcasăNewsPeter O'Toole a murit

Peter O’Toole a murit

Peter O’Toole a murit sambata la varsta de 81 de ani, la spitalul Wellington din Londra, unde fusese internat de ceva vreme.

Anuntul care a intristat milioane de fani a fost facut de agentul sau, care l-a descris pe Peter O’Toole ca fiind „un om unic in cel mai bun sens al cuvantului si un gigant in domeniul sau”. Peter  O’Toole a avut cancer la stomac in anii 1970, dar s-a vindecat  dupa ce a renuntat la alcool.

Peter O’Toole s-a retras din activitate la varsta de 79 de ani. Actorul si-a petrecut tineretea in nordul Angliei. Dupa liceu, a devenit jurnalist si a lucrat pentru Serviciul de Comunicatii din Marina Regala Britanica, inainte de a deveni actor. Abia apoi O’ Toole a urmat cursurile Academiei Regale de Arte Dramatice. A dat lovitura pe marele ecran cu filmul „Lawrence al Arabiei”, in regia lui David Lean. Peter O’Toole a fost nominalizat la premiile Oscar de opt ori pe parcursul carierei sale. Actorul irlandez a facut roluri remarcabile precum cele din „Caligula” (1979) si „Ultimul imparat” (1987). A castigat patru Globuri de aur, un premiu Bafta, un premiu Emmy si a primit din partea Academiei de Film Americane Oscarul onorific pentru intreaga cariera in anul 2003.

Ultimele filme in care a jucat Peter O’ Toole, „Katherine of Alexandria”, „Mary Mother of Christ” si „For greater glory” se afla in prezent in etapa de post-productie in Statele Unite ale Americii. Acestea vor fi lansate in acest an si anul viitor.

[youtube]x9qhsefrsa0[/youtube]

author avatar
Andra Nesu
681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger