AcasăNewsPeste o tona de carne de miel, confiscata dintr-o cunoscuta piata din...

Peste o tona de carne de miel, confiscata dintr-o cunoscuta piata din Capitala!

Mare atentie la ce cumparati pentru masa de Pasti! Peste 1.600 de kilograme de carne de miel au fost confiscate de catre autoritati, in urma unui control de amploare facut intr-o cunoscuta piata din Capitala.

Mai sunt doar cateva zile pana la Pasti, iar gospodinele fac deja cumparaturile pentru masa de Sarbatori. E bine, insa, sa aveti grija cand cumparati produse din carne si sa verificati sa fie controlate sanitar-veterinar, pentru a nu risca sa va imbolnaviti.

Vineri, peste o tona de carne de miel, a carei provenienta nu a putut fi stabilita, a fost retrasa in urma unei verificari efectuate de catre politistii specializati in investigarea fraudelor, impreuna cu reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (D.S.V.S.A) in piata Obor din sectorul 2 al Capitalei.

Oamenii legii au descoperit un barbat care descarca mai multe carcase de miel, care ar fi urmat sa ajunga la comerciantii din cadrul pietei amintite. „In cadrul acestei actiuni, politistii au depistat un barbat care descarca dintr-o autoutilitara frigorifica mai multe carcase de miel ce urmau sa fie transportate la punctele de lucru ale agentilor economici din cadrul complexului comercial”, se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Carnea nu avea stampila A.N.S.V.A., care sa ateste ca fusese controlata de catre inspectorii Autoritatii. Oamenii legii fac verificari pentru a stabili provenienta produselor de origine animala. „Exista suspiciuni ca ovinele nu au fost sacrificate intr-un abator autorizat, deoarece barbatul nu a putut prezenta un certificat sanitar-veterinar de avizare a marfii, situatie de natura sa puna in pericol grav siguranta consumatorilor, in special a copiilor”, precizeaza sursa citata.

Lotul de carne a fost confiscat inainte sa ajunga pe tarabe si predat D.S.V.S.A. Bucuresti.

208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger