AcasăNewsPeste doi ani, NATO va ataca Rusia prin Crimeea

Peste doi ani, NATO va ataca Rusia prin Crimeea

In timp ce The Moscow Times vorbeste despre nevoia Rusiei de a intretine un „arc de instabilitate” in fostele republici sovietice, Pravda anunta un posibil conflict cu NATO.

Conform unei teze apocaliptice, trupele NATO vor intra in Crimeea in cel mult doi ani

Evolutia evenimentelor din Ucraina, dar si posibila extindere a unor astfel de conflicte in spatiul pstsovietic este tratata diferit in presa moscovita.

Spatiul postsovietic, sfera de influenta a Rusiei

Decizia Parlamentului de anulare a autorizatiei de a invada Ucraina nu reprezinta nicidecum un pas real catre pace, apreciaza Vytautas Keršanskas si Linas Kojala, autorii unei analize publicate de The Moscow Times. Ea face parte, de fapt, din strategia prin care Rusia vrea sa isi indeplineasca cea mai mare aspiratie: remodelarea actualei arhitecturi a securitatii Europei si obligarea Occidentului de a recunoaste spatiul postsovietic drept sfera de influenta a Rusiei.

Nationalistii ucraineni vor comite acte teroriste in orasele rusesti

Intr-un interviu publicat in Pravda, directorul Institutului rus pentru Studii Politice, Serghei Markov vorbeste despre iminenta unui conflict armat intre NATO si fortele rusesti. Astfel, Markov spune ca, pentru Washington, derusificarea Ucrainei este vitala si pentru asta vor folosi orice mijloace propagandistice pentru ca ucrainenii sa ajunga sa ii urasca pe rusi si Rusia. Iar acum vine bomba, Matkov:  “Apoi, peste doi ani, fortele NATO vor fi gata pregatite sa atace Rusia in lupta pentru ocuparea Crimeei. In acelasi timp, militantii aripii de dreapta, nationalistii ucraineni sau de alte etnii locale vor fi antrenati si folositi in actiuni de sabotare si chiar in actiuni teroriste de masa in marile orase ale Rusiei, pentru a crea un climat de nesiguranta si instabilitate”. Intrebat daca o parte din sanctiunile impuse Rusiei sunt si datorita unei aversiuni a lui Obama fata de Putin,  politologul rus s a precizat ca “nu e chiar aversiune, poate un pic de gelozie. Oricum, Putin e recunoscut ca un opozant al omnipotentei SUA”.

Escadrila de MIG 29 rusesti la granita cu Ucraina

“O escadrila de avioane MiG 29 a fost desfasurata la baza aeriana din Millerovo (regiunea Rostov), care se afla la numai 30 km de granita ucraineana’, a declarat miercuri, la Kiev directorul Centrului de analiza de pe langa Consiliul de Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei, Vladimir Cepovoi.  “Avioanele rusesti efectueaza indeosebi zboruri in zona frontierei cu regiunea Lugansk’, a mai spus oficialul ucrainean, care sustinuse anterior ca Rusia a concentrat la granita cu Ucraina un numar mare de tancuri, cu insemne de identificare ucrainene, posibil in scopuri de provocare.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.672 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger