AcasăNewsPeste 900 de mii de studenti incep astazi cursurile. Vezi topul universitatilor!

Peste 900 de mii de studenti incep astazi cursurile. Vezi topul universitatilor!

Forfota mare astazi la universitatile din tara unde pentru aproape 900 de mii de studenti, de la stat si particular, incepe un nou an universitar. Numai la Universitatea Bucuresti si la Universitatea Politehnica Bucuresti vor invata anul acesta aproximativ 73.000 de studenti. Academia de Studii Economice a deschis noul an universitar sambata pentru ca, de astazi, cei peste 26 de mii de studenti sa inceapa cursurile.

Foto: Monitorul de Cluj

In anul universitar 2011-2012 sunt 62.850 de locuri la ciclul universitar de licenta, pentru master sunt 35.600 de locuri, iar pentru doctorat sunt aproximativ 3.500 de locuri. Deşi nu toate au fost ocupate, universităţile tradiţionale au avut totuşi candidaţi pe locurile oferite.

2011 – 2012 este si primul an universitar in care studentii vor putea sti cat de performant este sistemul in care invata, potrivit Adevarul.

Ministerul Educaţiei a impartit in cinci categorii valorice programele oferite de universitati: de la A- cel mai bun, la F- cel mai slab.

Pe cateva domenii importante, clasificarea este urmatoarea:

Matematica – cele mai bune universitati (clasa A) sunt Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucuresti si Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. In clasa B este inscrisa o singura universitate – Universitatea de Vest din Timisoara.

Informatica – de top sunt Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Chimie – cele mai bune sunt Universitatea din Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Geografie – cele mai bune programe sunt oferite de Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Fizica – in grupa A sunt înscrise Universitatea din Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara.

Economie – cele mai bune programe sunt cele furnizate de Academia de Studii Economice, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

 

Citeste si:

Esti student? Vezi AICI schimbarile noului an universitar!

311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger