AcasăNewsUPDATE. Peste 90 de percheziții DNA, în Botoșani și Iași! Descinderi la...

UPDATE. Peste 90 de percheziții DNA, în Botoșani și Iași! Descinderi la trei instituții și la sediul unui partid/Reacția Doinei Federovici -VIDEO

(sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție)

Acțiune de amploare a DNA. Procurorii anticorupție fac, miercuri, 13 decembrie, percheziţii la zeci de adrese din judeţele Botoşani şi Iaşi, într-un dosar ce vizează suspiciuni de corupţie. În total, se vor face percheziții în 92 de locații situate pe raza celor două județe.

sursa foto: Doina Federovici/Facebook

UPDATE: Șefa Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, social-democrata Doina Federovici, a făcut primele declarații, miercuri, după ce procurorii DNA au fost la sediul instituţiei pe care o conduce.

Șefa CJ Botoşani a confirmat că anchetatorii au fost și la locuința sa, de unde, spune ea, nu au fost ridicate documente.

„A fost efectuată o percheziție domiciliară, am pus la dispoziție toate documentele solicitate de către organele abilitate. Consiliul Județean nu face parte din această speță, înțelegem că este vorba despre o unitate spitalicească. Nu au fost ridicate înscrisuri sau documente oficiale. Au fost și la mine acasă și, de asemenea, nu au fost ridicate documente”, a afirmat în fața presei Doina Federovici, președinta CJ Botoșani.

Aceasta a precizat, cu referire la faptul că reprezentanții DNA au venit la biroul său, că e vorba despre o unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean.

Întrebată de ce este vizat sediul PSD Botoşani, Federovici a precizat: „Probabil pentru că am şi calitate politică”.

„Este o procedură pe legislaţia în vigoare, am pus la dispoziţie toate documentele, au făcut percheziţia de rigoare, nu s-au ridicat înscrisuri, vom vedea la final despre ce este vorba”, a declarat Federovici.

Întrebată dacă ştie despre spăgi despre care se vorbește, pentru angajări în spital, șefa CJ a răspuns: „Nu am cunoştinţă despre aşa ceva”.


Pe lista „vizitelor” procurorilor care se ocupă de această anchetă figurează sediile unor instituții publice, dar și cel al unui partid politic.

Potrivit presei locale, se fac percheziții la Spitalul Județean Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, dar și la sediul PSD Botoșani.

Ce a anunțat DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2018-2023, de către funcționari publici din cadrul unei unități spitalicești, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante”, a anunțat DNA-ul, într-un scurt comunicat de presă transmis miercuri.

Citiți și: DNA intră tare în spitalele din România: percheziţii la Colțea și la Sf. Luca!

Astfel, s-a aflat că, în cursul zilei de 13 decembrie, se fac percheziții la nu mai puțin de 92 de adrese din județele Botoșani și Iași. Trei dintre descinderi au loc la instituţii publice, iar o alta la sediul unui partid.

În cursul zilei de 13 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 92 de locații situate pe raza județelor Botoșani și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice”, precizează reprezentanții DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

author avatar
Andrei Coman
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger