AcasăNewsPeste 70 de medici si asistenti, suspecti de TBC!

Peste 70 de medici si asistenti, suspecti de TBC!

Mai bine de 70 de cadre medicale sunt suspecte de TBC dupa ce au intrat in contact cu un pacient internat in unitatea sanitara, despre care ulterior s-a aflat ca este bolnav de TBC.

Conducerea Spitalului de Urgenta Barlad a declansat o ancheta epidemiologica. Peste 70 de medici si asistente de la sectiile de Terapie Intensiva si Chirurgie de la Spitalul de Urgenta Barlad sunt suspecte de tuberculoza, dupa ce au intrat in contact cu un pacient despre care s-a aflat ulterior ca este bolnav de TBC.

“Tot personalul medical de la sectiile de Terapie Intensiva si Chirurgie a fost supus deja examenului direct, cel radiologic, in toate cazurile rezultatele fiind negative. Totusi, pentru a fi siguri si a linisti cadrele medicale care au venit in contact cu pacientul bolnav de tuberculoza, s-au prelevat si probe de sputa, asteptandu-se rezultatele analizelor de laborator la 21, 40 si 60 de zile. Din pacate, oricand pot aparea astfel de cazuri. Nu putem acum sa aruncam in strada pe pacientul bolnav de TBC”, a declarat, miercuri, directorul medical al Spitalului de Urgenta Barlad, Gabriela Danis.

In acelasi timp, au fost supuse testelor de depistare a tuberculozei toate persoanele care au stat in acelasi salon cu barbatul bolnav. In prezent, pacientul bolnav de tuberculoza este izolat intr-un salon al spitalului, pentru a nu veni in contact cu alti pacienti.

author avatar
Alina Costache
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger