AcasăNewsPeste 4,6 milioane de oameni vor fuma 655 tone de marijuana!

Peste 4,6 milioane de oameni vor fuma 655 tone de marijuana!

Canada va fi prima tara din G7 care va legaliza consumul de canabis, un proiect al guvernului Justin Trudeau, care ar putea sa fie pus in practica, anul viitor, chiar cu ocazia zilei nationale, la 1 iulie.

Desi tara permite utilizarea de canabis in scopuri medicale inca din 2001, promisiunea electorala a liberalului Trudeau vine dupa ce estimarile politiei au aratat ca „relaxarea stupefiantelor” este de preferat fata de costurile uriase de urmarire penala pentru posesia de canabis, peste 70.000 pe an, in conditiile in care castigurile traficului se duc in buzunarele organizatiilor criminale.

Legalizarea va permite ca peste 4,6 milioane de canadieni sa consume, anual, 655 de tone de marijuana, cu un pret de pana la 6,2 miliarde de dolari(4,2 miliarde de euro) in „scopuri recreationale”. Ministrul Sanatatii, Jane Philpott, si expertii Psychiatric Association vor sa stabileasca vanzarea legala de canabis la 25 de ani si posesia de pana la 30 de grame din maxim patru plante. Piata mondiala a marijuanei este una infloritoare, ca sa spunem asa, insa are niste deosebiri: Italia a legalizat consumul din 2014, dar productia este pedepsita cu inchisoare. Spaniolii au voie sa cultive si sa fumeze canabis, insa vanzarea este interzisa, la fel ca in Olanda, Belgia, Germania, Elvetia si Jamaica. In comunista Coree de Nord marijuana nu este considerata drog si poate fi cumparata de pe piata. In SUA canabisul este legal in anumite state – Colorado, Oregon, Alaska sau Whashington. Uruguay este singura tara care a legalizat consumul, posesia, producerea si vanzarea de marijuana. “Iarba” are cea mai mare cautare in Islanda, SUA, Nigeria, Canada, Franta, Noua Zeelanda, Australia, Zambia si Uruguay.

author avatar
Tudor Borcea
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger