AcasăNewsPeste 400 de tipuri de medicamente EXPIRATE, gasite in depozitul unei FARMACII!

Peste 400 de tipuri de medicamente EXPIRATE, gasite in depozitul unei FARMACII!

Oamenii legii au gasit in depozitul unei farmacii sute de feluri de medicamente- atat solide, cat si lichide. Pana aici nimic neobisnuit, s-ar putea spune. Doar ca toate acestea aveau termenul de valabilitate depasit.

Din motive necunoscute inca, medicamentele expirate nu au fost distruse, cum prevad normele. Descoperirea a fost facuta in Calarasi, iar totul a iesit la iveala in urma unui control facut, marti, de catre specialistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean.

Este vorba, mentioneaza reprezentantii IPJ Calarasi, de 240 de kilograme si 12 litri de substante medicale, mai exact aproape 450 de tipuri de medicamente a caror valoare a fost estimata la 80 de mii de lei. Medicamentele, toate expirate, au fost ridicate si urmeaza sa fie neutralizate, pentru a se elimina orice urma de pericol.

Astfel ca, odata ce oamenii legii le-au gasit, femeia care detinea produsele de uz medical in depozitul farmaciei cu pricina s-a ales cu dosar penal, se mai arata in comunicat. Aceasta este cercetata pentru „neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase, care au devenit deseuri”.

sursa foto: oradetimis.oradestiri.ro

334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger