AcasăNewsPeste 40 de perchezitii in Capitala si 4 judete/suspiciuni de evaziune in...

Peste 40 de perchezitii in Capitala si 4 judete/suspiciuni de evaziune in comertul cu medicamente

Medicamentele care au ajuns la bolnavii de cancer nu erau periculoase pentru organism, dar nici nu contineau substanta activa care ar fi trebuit sa-i ajute

Oamenii legii au inceput inca de la primele ore ale zilei de marti cu o actiune de proportii, in privinta unor suspiciuni pe care le au in legatura cu posibile fapte de evaziune, in domeniul comertului cu medicamente. Prejudiciul estimat in cazul de fata se ridica la 40.000.000 de lei.

In acest sens, s-au facut nu mai putin de 41 de perchezitii, atat in Bucuresti, cat si in patru judete din zone diferite ale tarii- Hunedoara, Dambovita, Brasov si Prahova. Actiunea apartine politistilor Capitalei si se desfasoara cu suport din partea procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Capitalei, al Directiei Operatiuni Speciale, dar si al politistilor din judetele amintite.

Pe langa verificarile domiciliare care se fac, in cadrul activitatilor de marti sunt anuntate si audieri, in acest sens nu mai putin de 26 de persoane urmand sa ajunga la sediul Politiei Sectorului 2, pentru a discuta cu oamenii legii in acest caz aflat in plina investigare.

Politistii anunta, intr-un comunicat, faptul ca suspectii in acest caz „au colectat de pe piata neagra cantitati mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar catre beneficiari din mai multe state”. In acest caz, banuielile anchetatorilor planeaza asupra mai multor reprezentanti ai unor firme care, incepand din 2008, ar fi creat circuite comerciale fictive, in baza carora au cerut rambursarea TVA-ului, „in scopul justificarii achizitionarii unor medicamente precum si pentru denaturarea provenientei ilicite  a acestora”.

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger