AcasăNewsPeste 3000 de sate din Romania, fara semnal de telefonie

Peste 3000 de sate din Romania, fara semnal de telefonie

„Zonele albe NGN” reprezinta localitatile care nu sunt acoperite retele de generatie viitoare (Next Generation Network), peste 900.000 de oameni fiind afectati.

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANCOM)a identificat zonele din mediul rural neacoperite de retele de generatie viitoare pentru posibile masuri de interventie publica din partea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Zonele albe NGN reprezinta localitatile care nu sunt acoperite retele de generatie viitoare Next Generation Network peste 900000 de oameni fiind afectati

ANCOM a publicat lista localitatilor rurale din Romania inca nedeservite de retele fixe cu viteze de 30 Mbps sau mai mari la persoane fizice. Localitatile nu au beneficiat pana acum de masuri de interventie publica in acest sens si nici nu s-au declarat intentii de investitii private in urmatorii 3 ani pe teritoriul lor. Desi unele sunt deservite de retele fixe sau mobile, acestea nu pot oferi insa vitezele minime specificate. In noiembrie 2017, 3.251 de sate nu erau, potrivit declaratiilor operatorilor, deservite de retele fixe cu viteze de 30 Mbps sau mai mari si nici nu este prevazut sa beneficieze de o asemenea facilitate in urmatorii 3 ani (pana la data de 1 noiembrie 2020), arata ANCOM. Cele 3.251 de localitati din lista „zonelor albe NGN” contin 350.870 de gospodarii si au o populatie totala de 939.438 de locuitori, potrivit datelor Institutului National de Statistica de la cel mai recent recensamant al populatiei, din 2011.

author avatar
Tudor Borcea
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger