AcasăNewsPeste 30 de perchezitii in Bucuresti si Ilfov. Sunt vizati inclusiv angajati...

Peste 30 de perchezitii in Bucuresti si Ilfov. Sunt vizati inclusiv angajati ai ANAF!

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, efectueaza 34 de perchezitii, miercuri, in Bucuresti, Ilfov, Valcea si Prahova.

Sunt perchezitionate sediile unor societati comerciale, dar si domiciliile unor afaceristi banuiti de evaziune fiscala si de spalare de bani.

Oamenii legii sustin ca afaceristii respectivi, printre care Nicolae Comanescu, patronul Athenaeum Construct, sunt banuiti ca au prejudiciat bugetul de stat cu peste 16,5 milioane de euro.

Afaceristii sunt acuzati ca au inregistrat in evidentele contabile si au declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la baza operatiuni de achizitie reale de la un numar de doua societati comerciale cu comportament „de tip fantoma”, cauzand bugetului de stat un prejudiciu in cuantum de aproximativ 7.000.000 euro.

De asemenea, afaceristii respectivi sunt acuzati si ca dupa incasarea in conturile bancare ale societatilor cu „comportament de tip fantoma” a sumelor inscrise in facturile fictive pe care acestea din urma le-au emis, acestea au fost fie retrase in numerar direct din conturile societatilor cu comportament „de tip fantoma”, fie revirate in conturile personale ale reprezentantilor acestora din urma, de unde au fost retrase in numerar si restituite dispunatorilor platilor sau virate in conturile personale ale acestora din urma, in scopul disimularii provenientei ilicite a acestor sume. Suma ce formeaza obiectul procesului de „spalare a banilor” este in cuantum de aproximativ 9,5 milioane euro.

Peste 30 de persoane vor fi duse la audieri, inclusiv afaceristul Nicolae Comanescu, dar si trei angajati ai ANAF care sunt acuzati de „compromiterea intereselor justitiei” si de „favorizarea faptuitorului”, cei trei fiind acuzati ca i-au atentionat pe afaceristii implicati in dosar in legatura cu perchezitiile ce urmau a fi efectuate miercuri.

author avatar
Cristi Ionita
1.190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger