AcasăNewsPeste 20 de cutremure in ultimele ore, in Campia Romana si zona...

Peste 20 de cutremure in ultimele ore, in Campia Romana si zona Vrancea

Cutremure in Vrancea si Campia Romana (foto: captura foto: infp.ro)

In ultimele ore, in zona Vrancea si in Campia Romana s-au inregistrat peste 20 de cutremure de mica intensitate. Cel mai puternic dintre seisme a avut 4,4 grade pe scara Richter.

 

Cutremure in Vrancea si Campia Romana (foto: captura foto: infp.ro)

Primul cutremur, de 2,9 grade pe scara Richter, a fost inregistrat duminica la ora 17.47 (UTC), in Vrancea. Seismul a avut loc la o adancime de 114 kilometri, potrivit INFP. Ultima miscare telurica in zona a avut loc la 06.48. Cutremurul a avut 3 grade pe Richter si s-a produs la o adancime de 127 de kilometri. De asemenea, in Campia Romana, ultimul cutremur a fost inregistrat in noaptea de duminica spre luni, la ora 2.15 (UTC) si a avut o intensitate de 2.6 grade pe Richter.

Cel mai puternic seism din seria celor peste 20 inregistrate de duminica pana astazi a avut 4,4 grade pe Richter si s-a produs la ora 23.57 (UTC), in Campia Romana, la o adancime de 6,6 kilometri. La cateva minute unul de celalalt, in zona au avut loc doua cutremure de 3.9 grade (la ora 0.17, UTC) si respectiv 3.8 grade pe Richter (la 0.23, UTC), urmat de un seism de 3.6 pe Richter, produs la ora 1.33 (UTC). Cutremurele nu s-au simtit in Bucuresti.

Marmureanu ne linisteste: nu urmeaza un cutremur major

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, a precizat, la Realitatea Tv, ca aceste cutremure de mica intensitate nu anticipeaza un seism mai mare.

503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger