AcasăNewsPeste 20.000 de politisti si jandarmi vor asigura ordinea publica in perioada...

Peste 20.000 de politisti si jandarmi vor asigura ordinea publica in perioada minivacantei de 1 mai!

Zeci de mii de politisti si jandarmi, mobilizati in perioada minivacantei de 1 mai

Cum urmeaza o perioada in care romanii se vor bucura de o minivacanta, la inceputul lunii mai, Ministerul de Interne a luat o serie de masuri, pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice. Astfel, in intervalul 1-4 mai, nu mai putin de 25.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri vor fi mobilizati pentru a se asigura ca oamenii se bucura de zilele libere, fara sa existe incidente.

Zeci de mii de politisti si jandarmi, mobilizati in perioada minivacantei de 1 mai

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a dispus o serie de masuri prioritare in acest interval de minivacanta, care sa includa atat fluidizarea traficului catre litoral si statiunile montane, cat si reducerea timpului de asteptare la controlul de frontiera, avand in vedere ca se asteapta ca traficului in zona de granita sa creasca. „3.000 de politisti de frontiera vor realiza un control operativ si fluent, iar in functie de situatie se va mari numarul arterelor de control, in special la frontiera cu Bulgaria si Ungaria”, mentioneaza Ministerul de Interne, intr-un comunicat.

De asemenea, se au in vedere prevenirea si combaterea infractiunilor si a violentelor stradale, pe durata vacantei din jurul datei de 1 mai. In aceste actiuni de prevenire vor fi implicati peste 10.000 de politisti cu 4.000 de autospeciale, care vor actiona atat in Capitala, cat si in tara, cu precadere la malul marii si in statiunile de pe Valea Prahovei, precum si in gari, pentru a preveni posibilele infractiuni si manifestari de tulburare a linistii publice. Acestora li se adauga nu mai putin de 6.000 de jandarmi, care vor actiona atat pe litoral, cat si pe Valea Prahovei.

De asemenea, 1.600 de politisti de la rutiera sunt pregatiti sa actioneze pe drumurile nationale. Mai mult, efectivele de politie, dar si aparatele radar, vor fi suplimentate pe drumurile catre litoral si statiunile de la munte.

Totodata, 2.800 de pompieri vor fi pregatiti sa intervina, in orice moment, cu aproximativ 600 de autospeciale, pentru prevenirea si stingerea incendiilor. Interventia medicala de urgenta va fi asigurata, la nivelul intregii tari, de aproximativ 300 de echipaje SMURD si 745 de echipaje de ambulanta, sub coordonarea operativa a Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI, precizeaza sursa citata.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger