AcasăNewsPeste 180 de trenuri anulate, cinci linii inchise, intarzieri de peste o...

Peste 180 de trenuri anulate, cinci linii inchise, intarzieri de peste o ora in sud si sud-est

Peste 180 de trenuri au fost anulate, marti, cinci linii sunt inchise si sunt intarzieri de peste o ora in sud si sud-est, din cauza zapezii, a viscolului si a ghetii de pe firele electrice, a anuntat CFR Calatori.

(foto: studentie.ro)

Potrivit CFR Calatori, marti sunt anulate 184 de trenuri, iar liniile Ploiesti-Urziceni, Titan-Oltenita, Urziceni-Slobozia, Faurei-Buzau si Sarulesti-Fundulea sunt inchise si se actioneaza cu pluguri pentru deszapezire. De asemenea, pe 12 linii locomotivele electrice au fost inlocuite cu locomotive Diesel, din cauza vantului si a poleiului depus pe firele electrice. Printre cele 12 sectii de cale ferata se numara Lehliul-Cerna Voda, Tandarei-Fetesti, Fundulea-Lehliu, Tecuci-Marasesti, Adjud-Buzau, Faurei-Urziceni si Giurgiu-Videle.Trenurile care circula pe rute din sud si sud-est, pe regionalele Constanta, Galati si Bucuresti, au intarzieri de peste 60 de minute.

CFR Calatori precizeaza ca inaintea trenurilor merg pluguri, pentru fluidizarea traficului, deszapezirea pe liniile de cale ferata facandu-se cu 148 de utilaje. Toti calatorii din Gara de Nord Bucuresti care au ca destinatie Constanta au fost preluati de un tren suplimentar – InterRegio 12891. Trenul a plecat la ora 16.00 si va circula pe o ruta ocolitoare, prin Buzau.

De asemenea, echipele feroviare intervin cu utilajele de deszapezire pentru redeschiderea traficului pe ruta directa Bucuresti – Constanta si retur. Calatorii pot solicita informatii despre trenurile anulate si despre intarzierile produse in traficul feroviar la statiile CFR din Bucuresti si din tara sau la numarul de telefon 021/9521. Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori si viscol pentru opt judete din sud-estul tarii pana miercuri, cand va intra in vigoare codul galben de ger in aproape toata tara, pana duminica.

Pentru Bucuresti si judetele Giurgiu, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova si Ilfov avertizarea cod portocaliu este valabila pana miercuri, la ora 8.00. Codul galben de ger va intra in vigoare de miercuri si pana duminica, la ora 10.00, in toata tara, temperaturile minime ajungand pana la -25 de grade.

author avatar
Ciprian Purice
678 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger