AcasăNewsPeste 120 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură! Ce...

Peste 120 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură! Ce zone sunt afectate

O veste cum nu se poate mai proastă, la început de săptămână, pentru locuitorii a peste 120 de blocuri din Capitală. Deși afară e frig, fiind decembrie, lună de iarnă, oamenii nu vor avea în apartamente căldură și nici apă caldă. Motivul? O avarie apărută la Magistrala II Sud.

O avarie apărută luni dimineață lasă fără apă caldă și încălzire peste 120 de blocuri din Capitală. Mai exact din Sectorul 3. Așadar, locuitorii blocurilor afectate vor trebui să găsească soluții pentru a-și încălzi apa, cât timp la robinete va curge doar apă rece.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, luni, 11 decembrie, că din cauza unei avarii produse în cursul acestei dimineți la Magistrala II Sud, pe Calea Vitan, „furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 125 de blocuri din Sectorul 3”.

Termoenergetica: Avaria s-a produs în zona stadionului Olimpia

Potrivit Termoenergetica, avaria s-a produs în zona stadionului Olimpia, pe conducta cu diametrul de 1000 mm, care are o vechime de aproape 50 de ani.

Au fost deja începute în regim de urgență manevrele de închidere, de golire a conductei, cele de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură va fi sistată până în data de 14 decembrie 2022, ora 23.30.

De asemenea, vor funcționa deficitar, până la finalizarea lucrărilor de reparație a avariei, punctele termice care alimentează cartierul Colentina (strada Doamna Gica, Bulevardul Iancului, Șoseaua Mihai Bravu, străzile Mașina de Pâine, Oteșani, Petricani) din Sectorul 2 al Capitalei”, conform comunicatului companiei municipale.

Se fac lucrări de remediere

Și nu sunt singurele precizări ce vin, luni, de la Termoenergetica. În același comunicat se amintește faptul că, „pentru lucrările de remediere a unei fisuri produse pe o conductă de termoficare din incinta centralei CET Grozăvești, care impun sistarea completă a furnizării agentului termic din centrală pentru o perioadă de opt ore, sunt afectate zonele: Ștefan cel Mare, Bulevardul Lacul Tei și strada Județului din Sectorul 2,

Bulevardele Banu Manta, Nicolae Titulescu, Alexandru Ioan-Cuza, Ion Mihalache, Calea Plevnei, Piața Gării de Nord, cartierul Aviatiei, Calea Dorobanți din Sectorul 1, Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduriși Bulevardul Libertății din Sectorul 5, precum și cartierele Drumul Taberei, Bulevardele Doina Cornea, Iuliu Maniu și complexul studențesc Grozăvești din Sectorul 6 al Capitalei”.

Compania susține că dispeceratele Termoenergetica București și echipele de intervenție „lucrează în regim permanent” pentru soluționarea problemelor apărute, dându-se asigurări că, „pe măsură ce intervențiile se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”.

„Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!” – se precizează în finalul comunicatului.

author avatar
Andrei Coman
716 afisari

4 COMENTARII

  1. Cat a fost Firea primar general am avut in permanenta caldura si apa calda.
    De cad a venit zuluf asta, tot intr_o reparatie o tinem. Caldura nu este dar intretinera vine de zici ca totul este bine si frumos.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri