AcasăNewsPeste 110 persoane din Piata Universitatii au fost duse la sectii de...

Peste 110 persoane din Piata Universitatii au fost duse la sectii de politie din Capitala

Peste 110 persoane care au venit, luni, in Piata Universitatii au fost duse la sectii de politie, dupa ce asupra lor au fost gasite cutite, bastoane telescopice, droguri, lanturi si pietre, ultimele 40 fiind ridicate de jandarmi pentru ca vroiau sa blocheze carosabilul in zona magazinului Cocor.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Marius Militaru, a declarat ca pana la finalul protestului, in jurul orei 24.00, au fost duse la sectii de politie din Capitala 113 persoane. Militaru a precizat ca 40 de manifestanti au fost ridicati de jandarmi din zona magazinului Cocor pentru ca intentionau sa blocheze carosabilul.

Printre cele 113 persoane duse la sectii de politie au fost doi barbati care aveau asupra lor cutite si bastoane telescopice, o femeie gasita cu un cutit, precum si un alt barbat depistat in zona Spitalului Coltea cu un pistol cu bile, pentru care nu avea acte de provenienta. Jandarmii au mai gasit in urma controalelor persoane care aveau droguri, dar si rucsacuri pline cu pietre si lanturi.

Jandarmii au dus la Sectia 15 de Politie toate obiectele confiscate in Piata Universitatii, a mai spus Marius Militaru.

(foto: Diana Stoica)

In timpul protestului, sute de persoane au fost perchezitionate si legitimate de jandarmi in zona Pietei Universitatii, multi dintre tinerii care incercau sa ajunga in zona manifestantilor fiind fie intorsi din drum, fie ridicati si dusi la dube. Unii dintre cei care incercau sa ajunga la mitingul de la Universitate aveau asupra lor fie obiecte considerate periculoase la o manifestatie, gen briceag sau surubelnita, fie nu aveau la ei acte de identitate. Persoanele care nu s-au putut legitima au fost filmate de un cameraman al Jandarmeriei in timp ce erau interogate in legatura cu identitatea.

Aproximativ 1.000 de persoane au manifestat in Piata Universitatii, in a patra zi de proteste. Actiuni similare de protest au avut loc luni, pentru a patra zi consecutiv, si in mai multe orase din tara. Protestele au fost declansate in tara saptamana trecuta, dupa demisia lui Raed Arafat, in semn de sustinere a fondatorului SMURD. Tot in acest scop a inceput si primul protest din Bucuresti, de vineri. Oamenii au plecat atunci in mars la Cotroceni unde au scandat, in principal, lozinci antiprezidentiale.

Sambata si duminica protestele din Capitala au avut loc la Universitate, fiind marcate de scene de violenta. Sambata, manifestantii au ocupat bulevardul, ceea ce a determinat interventia in forta a jandarmilor, culminand cu evacuarea pietei, la miezul noptii. Duminica, violentele au fost si mai intense, in principal intre Universitate si Piata Unirii, unde manifestantii au aruncat cu pietre, petarde si alte obiecte contondente spre jandarmi, au dat foc mai multor bunuri de pe domeniul public si au spart geamurile unor magazine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, cu bastoane si tunuri cu apa.

author avatar
Ciprian Purice
244 afisari

1 COMENTARIU

  1. Crucificarea Romaniei – USL vanzatori de tara!!
    Cetateni! Noi care avem in aceste momente alta idee despre democratie, despre stabilitate politica si economica, de ce acum dupa 2 ani de masuri de austeritate cand Romania a reusit sa supravietuiasca si sa arate Europei ca poporul roman poate indura dar si prin munca sa realizeze prosperitate… de ce acum aceste miscari, acesti huligani manipulati, aceasta minoritate sa arate Europei o fata neadevarata a Romaniei? Deci va invit sa ne pastram propriile ganduri si sa gandim la rece in aceste clipe si sa incercam sa oprim aceste forme de violenta atat verbala cat si fizic

    STOP MANIFESTARILOR DE ORICE FEL!!! NE DORIM O ROMANIE EUROPEANA SI NU PUSA LA COLT!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger