AcasăNewsPeste 1000 de recenzori s-au retras de la recensamant!

Peste 1000 de recenzori s-au retras de la recensamant!

(foto: mediasinfo.ro)

Recenzorii se plang ca au prea mult de lucru pentru prea putini bani. Sute de persoane au anuntat, chiar din prima zi a recensamantului, ca se retrag de la aceasta activitate. Locurile vacante sunt completate cu recenzorii de pe listele de rezerva.

(foto: mediasinfo.ro)

Peste 1000 de recenzori dintre cei peste 120.000 inscrisi pe listele din intreaga tara s-au retras pana acum, din cauza volumului mare de intrebari. O parte din cei retrasi au declarat ca munca depusa nu este rasplatita corespunzator, cei aproximativ 50 de lei pe zi fiind prea putini.

Numai in judetul Constanta, aproximativ 100 de recenzori s-au retras joi dimineata, in prima zi a recensamantului, nemultumiti de banii primiti pentru munca depusa si de procedura dificila de completare a formularelor.

Directorul Directiei Judetene de Statistica din Constanta, Enache Busu, sustine ca locurile nu au ramas vacante, fiind completate cu persoane de pe listele de rezerva. Busu a mai declarat ca cei care au renuntat au facut acest lucru pentru ca li s-au parut dificile formularele care trebuie completate, continand in jur de 80 de intrebari, ba mai mult acestia au fost nemultumiti de plata de la sfarsitul referendumului, adica 600 de lei.

Si la Craiova peste 100 de recenzori au renuntat pe motive de sanatate, de incompatibilitate ori pentru ca au fost repartizati in cartiere de la marginea orasului, relateaza Antena 3.

Totodata, la Barlad 80 de persoane au renuntat la calitatea de recenzor. Oamenii spun ca sunt nemultumiti de sumele primite, care se ridica la doar 50 de lei pe zi.

author avatar
Razvan Telegescu
446 afisari

1 COMENTARIU

  1. In realitatea se platesc doar 35 lei pe zi restul pana la 50 lei pe zi fiind contributii retinute fara contraprestatie ( ca doar nu esti asigurat la sanatate ca ti-au retinut contributia la recensamat) iar numarul de zile platite nu este inca foarte clar(legea spune 15 zile iar conventia este facuta pe maxim 15 zile).
    Daca mai scazi si cheltuielile de transport si telefoanele date pentru transmiterea datelor (care sunt nedecontate) intelegem de ce se retrag atatia.Raman doar cei foarte saraci.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger