AcasăNewsPeste 1000 de DETINUTI au EVADAT dintr-o inchisoare din Libia! Cum a...

Peste 1000 de DETINUTI au EVADAT dintr-o inchisoare din Libia! Cum a fost posibil!

Peste o mie de detinuti, majoritatea de drept comun, au evadat, sambata, in urma unei revolte, dintr-o inchisoare la Benghazi, centrul administrativ din estul Libiei.

Peste 1.000 de detinuti de la inchisoare Al-Kuifiya, au evadat, sambata, in timpul unei revolte masive, dupa ce protestatarii au luat cu asalt birourile partidelor politice din principalele orase din Libia, si au distrus sediul Fratiei Musulmane, urmare a asasinarii unui militant politic, informeaza aljazeera.com

„A fost o revolta in interiorul inchisorii Al Kuifiya, precum si un atac din exterior. Mai mult de o mie de detinuti au evadat. Fortele speciale chemate in ajutor au primit ordinul sa nu traga in detinuti”, a declarat un responsabil al serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului.

Responsabil a mai adaugat ca majoritatea evadatilor sunt detinuti de drept comun, dintre care cetateni africani, „dar unii dintre ei erau detinuti pentru afaceri legate de fostul regim al lui Muammar Gaddafi”.

Se pare ca, potrivit prim ministrului Ali Zeidan, care a confirmat evadarea, „locuitorii din vecinatate sunt cei care au lansat atacul, deoarece nu mai doreau sa vada aceasta inchisoare langa casele lor”.

Lista cu detinuti a fost comunicata punctelor de trecere a frontierei si serviciilor de securitate, pentru a-i opri, a mai precizat premierul Libiei. Zeidan a anuntat ca granita cu Egiptul a fost inchisa trecerii calatorilor pentru a-i impiedica pe responsabilii acestui asasinat sa paraseasca teritoriul, fara a preciza daca aceasta decizie a fost motivata de evadarea detinutilor.

Foto: fortresseurope.blogspot.com

author avatar
Alina Costache
729 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger