AcasăNewsPesta porcina africana, in al 18-lea judet: a fost confirmata si in...

Pesta porcina africana, in al 18-lea judet: a fost confirmata si in Olt

Virusul care afecteaza suinele – si pentru care nu exista tratament si nici vaccin- continua sa se extinda.

De aceasta data s-a aflat oficial, vineri seara, ca pesta porcina africana (PPA) a fost confirmata la un animal aflat intr-o gospodarie din localitatea Rusanesti, judetul Olt, conform ANSVSA. Pana la acea data nu se stia de vreun caz in Olt.

Gospodaria in cauza se afla la marginea localitatii, undeva la circa trei kilometri de granita cu judetul Teleorman, in apropierea zonei unde au confirmate cazuri de pesta porcina la mistreti, mentioneaza aceeasi sursa. Autoritatile locale au luat primele masuri impuse in astfel de cazuri. „Pentru a preveni raspandirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt a dispus, conform planului de masuri adoptat, ecarisarea carcasei si instalarea filtrelor rutiere”, se mentioneaza in comunicatul ANSVSA.

Pana sa se afle despre acest nou caz, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara anuntase, tot in cursul zilei de vineri, ca pesta porcina africana evolua in 289 de localitati din 17 judete, fiind eliminati 361.132 de porci afectati de boala. Totodata, s-a facut public faptul ca pana pe 23 noiembrie anul curent fusesera despagubiti 7.930 de proprietari, „valoarea totala a platilor fiind de 205.580.960 de lei”.

sursa foto: Facebook

216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger