AcasăNewsPesta porcina africana, confirmata in doua gospodarii din Buzau

Pesta porcina africana, confirmata in doua gospodarii din Buzau

Boala grava care afecteaza porcii si care nu are tratament sau vaccin s-a extins, autoritatile anuntand ca virusul pestei porcine africane a fost confirmat la porcii din doua gospodarii buzoiene.

Cazurile au aparut in localitatile Lunca, comuna Patarlagele, si in Panatau. Dupa ce Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a confirmat acest diagnostic, s-au luat deja primele masuri, in sensul in care gospodariile in cauza „au fost plasate sub supraveghere oficiala”, s-a facut o dezinfectie si s-au impus „masuri de restrictie pentru circulatia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor si a mijloacelor de transport, a fost dispusa uciderea porcinelor din cele doua gopodarii si ecarisarea carcaselor”, din cate anunta ANSVSA.

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor le cer oamenilor sa anunte imediat orice suspiciune de boala – fie medicului veterinar fie Directiei Sanitar Veterinare judetene. „Toate animalele suspecte trebuie sacrificate si neutralizate, iar proprietarii vor fi despagubiti de catre stat, in conditiile prevazute de legislatie”, asigura aceeasi sursa.

foto: idah.ro

author avatar
Cristina Stefan
141 afisari

1 COMENTARIU

  1. Solutia dorite de mUE- Uciderea tuturor porcilor din Romania + interdictia romanilor de a mai creste porci in gospodarii! Ca sa cumparam gunoaiele -porci de la (M)UE din Danemarca etc.! Fabricile&economia ni le-au distrus mai ramasese mica agricultura si zootehnie de subzistenta.Au gasit calea ca sa ne distruga si aici! Ca sa mancam porci modificati genetic si hraniti cu concentrate si nutret din plante si OMG.! Si ca romanii sa nu mai poate minca sanatos din propria gospodarie! Asemenea genocid nu sa intamplat nicaieri in lume! Eu unul nu mai maninc carne de porc indiferent de unde! Ca orice prost sa vada ca e regie-in vestul tarii unde sunt complexe de porci straine nu exista pesta porcina ! Ca prin minune este pesta porcina in gospodariile oamenilor si in complexele si firmele romanesti de crestere a porcilor! Ultima mangleala de ziaristi #rezist -sa se arda culturile unde e gasit vreun porc mort bolnav de pesta porcina…!!!! Moarte tradatorilor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger