AcasăNewsPesediștii se bumbăcesc între ei pe buget

Pesediștii se bumbăcesc între ei pe buget

Eugen Teodorovici și Viorel Ștefan, doi pesediști aflați în tabere social-democrate diferite

Până să se ia de gât cu Opoziția, social-democrații au găsit de cuviință să-și regleze conturile interne chiar în debutul dezbaterii noului buget.

Eugen Teodorovici și Viorel Ștefan doi pesediști aflați în tabere social democrate diferite

Startul dat, ieri, dezbaterii bugetului pe 2018 în ședința comună a celor două Comisii parlamentare de buget a fost unul cu scântei. Și asta nu pentru că Opoziția și-ar fi scos la lumină mușchii pe care nu-i are, ci pentru că președinții Comisiilor în cauză (senatorul PSD Eugen Teodorovici și deputatul PSD Viorel Ștefan) s-au încăierat între ei. Pe motive la vedere puerile – luarea în comun a deciziilor referitoare la conducerea ședinței de exemplu, dar care în realitate țin de conflictul care mocnește în PSD. Un partid împărțit în principal în două mari tabere, pro și anti Dragnea, dar în care funcționează și ”bisericuțe” ca aceea din care fac parte pesediștii rămași fideli lui Victor Ponta – categorie căreia îi aparține Eugen Teodorovici. La prima vedere, hârâiala de ieri poate fi pusă pe seama ego-ului exacerbat caracteristic lui Teodorovici. Asta ar însemna însă ignorarea totală a zvonurilor referitoare la posibilitatea ca tabăra Dragnea să încerce să scape de premierul Mihai Tudose trântindu-i acestuia, în Parlament, bugetul pe 2018. Un buget care, să nu uităm, i-a încăierat deja pe primarii pesediști cu colegii lor de partid guvernanți, iar asta înseamnă că tentația trântirii proiectului la vot bântuie în mod serios prin tabăra social-democrată.

author avatar
Simona Badulescu
159 afisari

4 COMENTARII

  1. Remarcați totuși că deficitele bugetare „contribuie” la inflație și la îndatorare ? Cum comenta despre faptul că rata anuală a inflației se află în preajma procentului „prognozat” pentru deficitul bugetar ?

  2. Considerați inflația și deficitul bugetar, la care ar putea fi adugată și îndatorarea, elmente ale guvernărilor „neeficiente”; pentru a nu le zice „altfel” ?

  3. Considerați că fiecare cheltuială bugetară propusă este însoțită și de studiile de eficiență și oportunitate relizate de către funcționarii din ministere sau de cei de la parlament, acolo unde se depun amendamente la bugete sau de către cei din instituțiile și unitățile publice, alte instituții și servicii ale statului, documente ce ar justifica asemenea propuneri ,la care trebuiesc indicate și sursele de finanțare?

  4. Remarcați și că forma în care a fost adoptată „reglementarea „split TVA” nu respectă nici principiile piețelor libere și ale liberei concurențe ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger