AcasăNewsPesedistii se agata de Dragnea impotriva interesului national

Pesedistii se agata de Dragnea impotriva interesului national

Condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul „Referendumul”, Liviu Dragnea a decis sa faca un pas in spate. A renuntat la Ministerul Dezvoltarii si a anuntat ca astazi isi va prezenta si demisia din functia de presedinte executiv al PSD.  Vestea nu le-a picat deloc bine social-democratilor, acestia temandu-se, printre altele, sa nu aiba parte de o surpriza neplacuta la viitorul congres.

Social-democratii se tem ca Gabriel Oprea ar putea sa-i ia locul lui Liviu Dragnea in conducerea PSD

Timp de doua zile, din toate colturile tarii au curs solicitari catre liderul PSD Victor Ponta sa nu accepte demisia lui Dragnea. „Consideram ca Liviu Dragnea trebuie sa ramana in continuare in echipa presedintelui pana la alegerile din 2016, motiv pentru care solicitam domnului Victor Ponta si Biroului Permanent National sa nu accepte depunerea de mandat a celui care este numarul doi in PSD”, se arata intr-un comunicat al PSD Dolj. „Ar fi o mare pierdere pentru noi ca domnul Liviu Dragnea sa se retraga din functiile detinute, castigate datorita daruirii cu care s-a alaturat permanent cetatenilor judetului, prioritatilor lor. Cerem conducerii centrale a PSD sa faca tot ce este legal posibil pentru mentinerea sa in fruntea partidului si la conducerea MDRAP”, au transmis si social-democratii din Mehedinti.

Toti ochii sunt atintiti asupra lui Gabriel Oprea

Gabriel Oprea

Dincolo de solidaritatea de partid, vehementa cu care pesedistii ii cer lui Dragnea sa nu-i abandoneze are si o alta explicatie. Potrivit unor surse din PSD, dupa anuntarea verdictului s-a desfacut si o prima sticla de sampanie. Nu la Traian Basescu acasa, ci in biroul uneperistului Gabriel Oprea. „Oprea si-a dorit foarte mult ca Liviu sa iasa din peisaj. A incercat de multe ori sa-i puna bete in roate. In urma cu ceva vreme s-a tot vorbit de fuziunea dintre PSD si UNPR. Oamenii din partid se tem ca aceasta fuziune se va face si ca o sa ne trezim cu Gabriel Oprea presedinte executiv din toamna”, a  precizat un lider local al PSD.

Ponta, preocupat de fusta Alinei Gorghiu

Semnalul pesedistilor din teritoriu pare insa sa nu-l intereseze foarte tare pe Victor Ponta, liderul social-democrat fiind absorbit de disputa cu sefa liberalilor, Alina Gorghiu, pe subiectul Liviu Dragnea. „Doamna Gorghiu isi rupea hainele de pe ea sa il dam jos pe Basescu. Vad ca si le rupe si acum. Nu au mers toti liberalii din poarta in poarta cu noi? Toti suntem la fel de nevinovati (ca Liviu Dragnea – n.r.). Mi se pare un lucru pe care orice om de bun-simt, care nu e speriat de dosare, il gandeste ca mine. Am vazut nemernicia liderilor PNL, care ieri dadeau comunicate. Nu au fost cu noi pe scena?”, a afirmat Ponta. ”Spectacol ipocrit de jelire nationala a domnului Liviu Dragnea”, a fost replica Alinei Gorghiu. ”In comparatie cu Victor Ponta, pe mine nu ma incearca niciun sentiment de bucurie in privinta situatiei domnului Liviu Dragnea”, a mai spus Gorghiu, facand aluzie la zvonurile potrivit carora Ponta ii pusese de mult gand rau colegului sau de partid.

[poll id=”1.004″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger