AcasăNewsPervez Musharraf, inculpat in asasinarea lui Benazir Bhutto

Pervez Musharraf, inculpat in asasinarea lui Benazir Bhutto

Fostul presedinte Pervez Musharraf sustine ca i-a asigurat protectia lui Benazir Bhutto

Fostul presedinte pakistanez, generalul Pervez Musharraf, a fost inculpat de catre tribunalul din Rawalpindi de uciderea rivalei sale politice, Benazir Bhutto.

Benazir Bhutto , lidera opozitiei, a fost asasinata la 27 decembrie 2007, in Rawalpindi, in timpul unui miting.

Acuzat de omor si complot

Fostul presedinte Pervez Musharraf sustine ca i-a asigurat protectia lui Benazir Bhutto

„Musharraf a fost acuzat de omor, complot criminal pentru savarsirea unui omor si facilitarea asasinarii in cazul lui Benazir Bhutto”, a declarat procurorul Chaudhry Azhar.  Aceasta este ultima si cea mai grava acuzare a lui Musharraf, care s-a intors din exilul autoimpus in martie, cu gandul sa activeze pe scena politica din Pakistan. Insa a fost imediat arestat la domiciliu si inculpat in trei dosare. Fostul general, aflat in arest in vila sa de langa Islamabad, s-a prezentat  la tribunal sub protectia politiei si a fortelor speciale. El a respins toate acuzatiile, asa cum a facut din 2007, cand toate indiciile conduceau catre implicarea sa in atentat.

Balbaiala autoritatilor

Pervez Musharraf

Asasinarea lui Benazir Bhutto a ridicat de la inceput o gramada de intrebari pentru autoritati, care aveau raspunsurile pregatite, plus vinovatii in maneca. Benazir mai scapase dintr-un atentat, in octombrie 2007, la Karaki, in care au fost ucisi 139 de oameni, si peste 400 raniti. Pentru mitingul din decembrie, Musharraf isi daduse acordul si, sustinea el, pregatise un aparat de paza invincibil. Practic, de-a lungul masinii in care se deplasa Benazir Bhutto trebuia sa fie numai politisti.  Dar s-a „strecurat” si un pistolar, plus un atentator sinucigas. Lui Benazir Bhutto nu i s-a facut autopsie, fiind repede inmormantata, conform uzantelor. Femeile care au imbracat-o au sustinut ca era ranita de glont la gat. Autoritatile au sustinut ca s-a lovit la cap de la suflul exploziei. Si Scotland Yard a intarit aceasta cauza a mortii, desi n-a studiat decat… poze! Daca va fi gasit vinovat, Musharraf risca pedeapsa cu moartea sau inchisoare pe viata.

author avatar
Adina Mutar
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger