AcasăNewsPersonalul diplomatic libian de la Sofia se alatura rebelilor dupa ce a...

Personalul diplomatic libian de la Sofia se alatura rebelilor dupa ce a preluat controlul ambasadei

Ambasada Libiei din Bugaria este acum sub controlul fortelor rebele dupa ce Ibrahim al-Furis a preluat controlul cladirii cu ajutorul altor membri ai personalului diplomatic si a anuntat alaturarea cu fortele rebele.

Acestia au distrus un portret al lui Gaddafi a coborat drapelul si au luat sigiliul misiunii si cutia cu bani, ne informeaza Sofia News Agency.

Printre masurile luate dupa preluarea controlului ambasadei se numara si retinerea temporar pentru seful interimar al ambasadei libiene si a secretarului sau deoarece au refuzat sa il denunte pe Gaddafi.

Ibrahim al-Furis este declarat persoana non grata in bulgaria motiv pentru care ministerul bulgar de externe a explicat ca decizia nu are legatura cu decizia acestuia de a se alatura rebelilor ci pur si simplu in baza articolului 9 al Conventiei e la Viena.

Potrivit acestui articol o tara gazda poate „notifica oricand si fara să fie obligata sa explice ca seful misiunii sau orice membru al echipei diplomatice a misiunii este persona non grata”.

Ministerul de externe bulgar a mai afirmat ca Ibrahim al-Furis a fost indemnat sa demisioneze voluntar in urma cu mai multe saptamani si a inceput pregatirile pentru plecare.”Mi-am clarificat situatia conturilor bancare si am luat bilete de avion, dar am decis sa raman pentru a-mi reabilita numele si a-mi apara fiul”, le-a declarat Ibrahim al-Furis jurnalistilor. Fiul lui al-Furis urmeaza un tratament la un spital din capitala Bulgara.

Diplomatul avea la dispozitie de luni doar 24 de ore sa paraseasca tara insa a declarat ca nu o va face si ca se asteapta sa fie numit reprezentant oficial al fortelor rebele libiene in Bulgaria. Pana atunci autoritatile bulgare au incetat contactul cu ambasada Libiei si asteapta, „pana cand situatia se clarifica”.

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger