AcasăNewsPersoanele inalte, mai expuse la cancer

Persoanele inalte, mai expuse la cancer

Nu intrati in panica: principalii factori de risc pentru aceasta boala teribila raman fumatul, obezitatea si lipsa activitatilor fizice.

Desi o posibila legatura intre inaltimea unei persoane( mai ales femeile) si riscul crescut de cancer a fost deja sugerata in anumite studii, cercetatorii au anuntat recent o posibila explicatie: cu cat o persoana este mai inalta, cu atat numarul de celule din organism este mai mare, iar acestea pot deveni posibile tinte pentru boala.

Nu intrati in panica principalii factori de risc pentru aceasta boala teribila raman fumatul obezitatea si lipsa activitatilor fizice

In raportul publicat in revista Proceedings of Royal Society of London, oamenii de stiinta au examinat date colectate din Statele Unite, Europa si Coreea de Sud, estimand ca riscul de a fi afectat de cancer, fie ca este vorba despre un barbat sau o femeie, se mareste cu 10% la fiecare crestere in inaltime cu 10 centimetri. In ultimii ani, cercetatorii au presupus ca marirea riscului poate fi cauzata de anumiti hormoni implicati in procesul de crestere. Noul studiu avanseaza o ipoteza mai simpla: riscul de cancer creste odata cu inaltimea, intrucat cu cat numarul de celule este mai mare, cu atat mai mult cancerul are ocazia sa se dezvolte.”Acest lucru inseamna ca riscurile sunt innascute si nu pot fi reduse”, a declarat cercetatorul principal al studiului Leonard Nunney, de la Universitatea din California, Riverside. Potrivit lui, surplusul de riscuri in cazul persoanelor inalte vizeaza in special o forma de cancer de piele, melanomul. In ciuda concluziilor studiului, persoanele inalte nu trebuie sa intre in panica: cresterea riscului odata cu inaltimea „este un efect statistic, relativ limitat in cazul celor mai multi oameni”, afirma cercetatorul.

author avatar
Andrei Coman
594 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger