AcasăNewsPersoane din conducerea Operei Nationale, trimise in judecata

Persoane din conducerea Operei Nationale, trimise in judecata

sursa foto: adevarul.ro

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 anunta trimiterea in judecata a unor sefi ai Operei Nationale Bucuresti.

sursa foto: adevarul.ro

De departe cel mai important nume din dosar este cel al directorului general al institutiei, Razvan Dinca. Acesta a fost trimis in judecata, sub control judiciar, pentru abuz in serviciu, fals in declaratii si conflict de interese.

Alaturi de Dinca au fost trimisi in judecata, pentru comiterea acelorasi infractiuni, si Alina Moldovan, director general adjunct al Operei Nationale, Georgeta Petrescu, director economic al institutiei, Madalina Iacob, sef birou achizitii publice, si Sebastian Grigore, coordonator echipa tehnica si administrativa.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata si Andras Istvan Demeter, fost secretar de stat in cadrul Ministerului Culturii si presedinte – director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, acuzat de conflict de interese, si Mircea Dan, administrator al S.C. B C S.R.L., acuzat de desfasurare de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta de functionare.

Razvan Dinca este acuzat, printre altele, ca nu a urmarit realizarea veniturilor datorate Teatrului National de Opereta de catre SC BP SRL. De asemenea, Razvan Dinca este acuzat ca a efectuat plati nelegale catre o alta societate comerciala.

Mai mult, oamenii legii sustin ca Razvan Dinca a omis, cu intentie, sa scrie in declaratia de interese ca este unic asociat si administrator al unei societati comerciale si a omis, de asemenea cu intentie, sa scrie in declaratia de avere ca are calitatea de proprietar al unui imobil si ca este titular al unui credit bancar.

author avatar
Cristi Ionita
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger