AcasăNewsPersoane cu handicap, batjocorite şi la Ploieşti. O femeie, obligată să facă...

Persoane cu handicap, batjocorite şi la Ploieşti. O femeie, obligată să facă videochat!

În ultimele zile, au ieşit la suprafaţă mai multe cazuri de persoane „vulnerabile” exploatate de „băieţii deştepţi”.

De data asta, la Ploieşti, un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de persoane, ei fiind acuzaţi că au obligat o femeie încadrată în grad de handicap să practice videochat.

Au „răpit-o” pentru videochat

Se pare că, începând cu anul 2021, bănuiţii, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane vătămate (încadrată în grad de handicap şi necesitând monitorizare şi tratament de specialitate), ar fi recrutat-o şi adăpostit-o, în scopul exploatării, prin practicarea de activităţi de videochat.

Persoana vătămată, înrudită cu unul dintre bănuiţi, ar fi fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice şi fizice, să desfăşoare activităţile, strict în folosul persoanelor bănuite, care, pentru a creşte perioada de expunere în mediul online, i-ar fi oferit, spre consum, produse pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul necesar persoanei vătămate”, spun anchetatorii.

În cursul zilei de 11 iulie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă emis de DIICOT.

author avatar
Andreea Vlad