AcasăNewsPericolul din spatele tehnologiei 5G

Pericolul din spatele tehnologiei 5G

Noua tehnologie ar perturba grav instrumentele care monitorizeaza schimbarilor atmosferice

Asteptata cu mare interes (mai ales economic), tehnologia 5G ar putea avea un impact negativ neluat in calcul pana acum. Tot mai vizibila, revolta naturii impotriva imixtiunii nesabuite a omului este, in prezent, cat de cat anticipata cu ajutorul satelitilor meteorologici. Ei bine, o data cu trecerea la nivelul 5G, predictiile vremii ar disparea, chestiune de frecvente si interferente! Agricultura ar fi cel mai afectat domeniu si primul la care incep sa se gandeasca specialistii, de-a dreptul speriati de ce consecinte pot aparea.

Noua tehnologie ar perturba grav instrumentele care monitorizeaza schimbarilor atmosferice

Meteorologi din intreaga lume, dar nu si din Romania, ca ai nostri sunt ocupati sa ingrozeasca populatia cu avertismentele lor stupide, trag un puternic semnal de alarma: sistemul wireless de generatie urmatoare, care va conecta tot globul, este de natura sa perturbe instrumentele de satelit delicate utilizate in monitorizarea schimbarilor atmosferice!

Tony McNally, director in cadrul Centrului European pentru prognoze meteo pe termen mediu, cu sediul in Reading (Anglia), se teme de impactul pe care-l va avea tehnologia 5G si explica de unde aceasta groaza: „Modul in care se introduce tehnologia 5G ar putea compromite in mod serios capacitatea noastra de a anticipa furtuni majore. Instrumentele de la bordul satelitilor meteorologici studiaza vaporii de apa, ploaia, zapada, acoperirea norilor si continutul de gheata etc, deci un complex de factori cruciali care influenteaza vremea. Problema o reprezinta faptul ca, de exemplu, vaporii de apa emit un semnal slab la lungimea de unda naturala specifica, adica 23,8 gigahertzi (GHz). Unele retele 5G pot transmite si ele semnale identice cu cele ale vaporilor de apa, determinand astfel satelitii meteorologici sa furnizeze informatii eronate. In cele din urma, toate aceste informatii ar putea face diferenta intre viata si moarte”.

Intre tehnologie si securitate nationala

Un raport al companiei Ericsson arata ca primele abonamente 5G vor aparea in Europa chiar de anul acesta. Deja cererea de echipamente 2G, 3G si 4G este in scadere, astfel ca se asteapta o „explozie” a solicitarilor pentru urmatoarea generatie.

Totusi, nu putemm sa nu vedem ca, macar in ultimul an, 5G s-a transformat dintr-un serviciu tehnic intr-o problema de securitate nationala. Si asta dupa ce Statele Unite ale Americii au acuzat compania chineza Huawei ca spioneaza tarile cu ajutorul echipamentelor furnizate pentru implementarea tehnologiei 5G. Mai mult, SUA au cerut aliatilor din Europa (si nu numai) renunte la utilizarea echipamentelor Huawei, in caz contrar amenintand cu sanctiuni pe masura.

Raed Arafat baga panica in populatie

Tornada din Calarasi a luat pe sus si tiglele lui Raed Arafat. Seful ISU inspaimanta populatia cu tot felul de predictii ingrozitoare, sfaturile sale sunt ca alertele la radio date de britanici inaintea unui bombardament nazist, in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Cand nu se concentreaza pe combinatii de milioane, Arafat indeamna oamenii sa se pregateasca de ce-i mai rau. Si asta in luna mai!

„Suntem pregatiti, insa si populatia trebuie sa se pregateasca si aici sfatul nostru este sa se adapteze conditiilor care vor aparea, care sunt mai aproape de conditii de iarna decat cele de vara. Bunaoara, pe fondul unei atentionari meteo de vreme severa pentru Capitala (ploi si descarcari electrice), Inspectorarul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a transmis un avertisment ca de razboi, sfatuind cetatenii sa se adaposteasca in locuinte. Sa ne facem si provizii de alimente, domnu’ Raed?

„Ca urmare a prognozei emise de ANM, va recomandam urmatoarele: intrerupeti activitatile in aer liber; adapostiti-va in locuinte sau in alte spatii care prezinta siguranta; evitati expunerea in apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor; nu atingeti stalpi si fire de electricitate”.

Pe fondul acestei psihoze generale, bucurestenii s-au trezit, ieri, bombardati cu tot felul de mesaje, unul mai apocaliptic ca altul. S-a vorbit inclusiv de formarea unei tornade in Capitala! Macar de-ar fi trecut prin dreptul Parlamentului cand ieseau alesii de la „serviciu”.

author avatar
Nicholas Cezar
2.109 afisari

2 COMENTARII

  1. Are dreptate Arafat.Soferii nu stiu ce sa faca in aceste cazuri.Am vazut filmarea din autocarul rasturnat unde, soferul in loc sa opreasca, a „calcat” acceleratia si a intrat fix in vartej.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger