AcasăNewsPericolul de pe litoral. Carne expirată de trei ani, servită turiștilor

Pericolul de pe litoral. Carne expirată de trei ani, servită turiștilor

carne

Tone de carne şi alte produse expirate de trei ani au fost descoperite de inspectorii ANPC într-o stațiune de pe litoralul românesc, foarte frecventată de turiști.

În urma unui amplu control realizat la Costineşti, Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit nereguli grave, care puneau în pericol sănătatea consumatorilor.

Tone de carne expirată urmau să fie servite turiștilor

Inspectorii au vizat un singur operator economic, care are mai multe puncte de lucru în staţiune.

“A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Informaţiile pe care le primisem şi noi şi colegii noştri legate de punerea pe piaţă a unor produse în afara termenului de durabilitate minimală s-au confirmat.

Au fost găsite cantităţi importante de carne, cantităţi importante de mirodenii, cantităţi importante de murături, de multe materii prime în afara termenului de durabilitate minimală, asta însemnând câţiva ani, chiar dacă la mirodenii vorbim de trei, patru ani şi la produsele din carne putem vorbi de 2-3 ani de când ieşiseră în afara termenului de consum”, a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

El a menţionat că în activitatea sa de cinci ani de comisar ANPC nu a mai întâlnit vreodată nereguli de un asemenea nivel. Mărfurile expirate urmează să fie distruse de către societăţi specializate în acest sens.

“Mărfurile respective au fost lăsate în custodie, nu putem ridica câteva tone de carne expirate, ANPC nu are camere de frig, niciuna din structurile participante nu are spaţii de depozitare. Vom îndruma acolo societăţile de incinerare ce vor proceda la distrugerea întregii cantităţi”, a explicat Horia Constantinescu.

Aceste controale au început sâmbătă după amiază şi s-au finalizat duminică dimineaţă.

author avatar
Andreea Vlad