AcasăNewsPericolul care vine de la UE! De ce ar putea fi interzise...

Pericolul care vine de la UE! De ce ar putea fi interzise centralele pe gaze din apartamente

centrala gaz

Cercetătorii au venit cu o propunere incredibilă privind reducerea emisiilor de gaze din atmosferă. Oamenii de ştiinţă spun că, renunţarea la centralele pe gaze din case, ar fi o măsură importantă în lupta contra poluării.

Emisiile de carbon generate de încălzirea rezidențială pot fi reduse drastic dacă Europa va impune interzicerea instalării de noi instalații de ardere a gazelor și petrolului până cel târziu în 2030. Aceasta este propunerea lui Brian vad Mathiesen, un cercetător danez care a condus un studiu la nivelul UE pentru decarbonizarea sectorului de încălzire și răcire, potrivit e-nergia.ro.

În interviul acordat Euractiv, el spune că, dacă UE vrea să atingă ținta de neutralitate climatică în 2050 este necesar ca până în 2030, cel mai târziu, instalarea de noi centrale termice pe gaze (inclusiv centralele de apartament, din ce se înțelege) ar trebui interzisă.

Danezul spune că fiecare stat UE trebuie să interzică centralele pe gaz

Respectivul cercetător a adăugat că centralele pe gaz au o durată de viaţă scurtă şi că, oricum, sunt pe „moarte”. „Dacă încă instalăm cazane pe gaz natural până în 2030, atunci ar trebui să ne întrebăm dacă suntem cu adevărat serioși cu privire la tranziția la energia cu emisii reduse de carbon. Trebuie să vă amintesc că centralele pe gaz au o viață de 12-15 ani, astfel încât orice interdicție ar trebui stabilită în următorii câțiva ani pentru a face diferența – și pentru a pregăti cetățenii pentru o nouă paradigmă„, a mai zis omul de ştiinţă.

Cu ce vor fi înlocuite centralele pe gaze?

Specialistul danez Brian vad Mathiesen spune că soluția ar fi extinderea sistemelor de încălzire centralizată, alături de folosirea noilor tehnologii pentru încălzire, și anume pompele de căldură, care au devenit accesebile pentru mare parte populație, combinate cu folosirea panourilor fotovoltaice. „Derularea Acordului de la Paris și evaluările cuprinzătoare obligatorii privind încălzirea și răcirea fac posibilă această dezbatere. Acestea sunt indicatori buni care pot crea o dezbatere cu scenarii și cuantificări concrete„, a mai afirmat cercetătorul.

author avatar
Andrei Ștefan
1.028 afisari

3 COMENTARII

  1. Of Doamne! pompele ???? ca sa faca bummm! tare si cu forta. Cat despre panourile fotovoltaice, cine are dare de mana sa plateasca 45000 euro pentru un set care se poate dovedi eficient ? orice alta optiune mai jos de suma asta nu merita sa incerci sa o folosesti, nu da randament. Specialistii danezi sa faca ce vor la ei acasa.

    • Da…furnalele alea din Germania nu polueaza ?
      Da…Cet urile nu ?
      Da….piramidele de gunoaie ?
      Da o centrala dr capacitate mult mai mare…cam cat o scara de bloc nu polueaza ?
      Iaca…polueaza o centrala de apartament…mare studiu de vrajeala…Idee neomarxista…la comun…

  2. poluarea ca poluarea, dar de ce nu se spune că centralele de apartament, cu toate măsurile de siguranță, pot fi adevărate bombe?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger